Maximale score voor Raivo Dankers in het ONK 125 in Veendam

3 september 2018  

Raivo Dankers van RD10 heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Veendam beide manches weten te winnen. Nadat de crosser uit Heesch de eerste manche met een ruime voorsprong had weten te winnen, kwam hij na een val bij de start van de tweede manche helemaal terug vanaf een laatste plaats naar de koppositie, om uiteindelijk ook die manche op zijn naam te schrijven.

Op het technische circuit van Veendam had Raivo zijn draai al snel gevonden. In de training ging hij in een hoog tempo rond over de baan en wist er een tijd uit te persen waarmee hij meer dan twee seconden sneller was dan de tweede man.

Geconcentreerd bereidde hij zich voor op de eerste manche. Hij kwam goed weg bij de start en nam gelijk de leiding in de wedstrijd in handen. Met een strak tempo begon hij weg te lopen bij de concurrentie en bouwde zijn voorsprong gedurende de wedstrijd steeds verder uit. Ook in de slotfase werden er geen fouten meer gemaakt waardoor Dankers onbedreigd naar de zege kon rijden.

De tweede manche begon met een tegenslag voor Dankers want Nikita Kucherov kwam bij het uitkomen van de eerste bocht vlak voor hem ten val waardoor Raivo ook ten val kwam. Vanaf een laatste plaats moest hij terug naar voren zien te komen en zette een strak tempo in. In een hoog tempo begon hij plaatsen winst te boeken en in het midden van de wedstrijd wist hij de koppositie in handen te nemen. Omdat Raivo een heerlijk ritme had, wist hij in de rest van de manche nog een voorsprong van tien seconden op te bouwen en won zo ook de tweede manche.

Met een dubbele manchezege pakte Raivo de dagoverwinning in Veendam. Aankomend weekend zal de crosser uit Heesch starten in de ADAC 125 Cup in Gaildorf.

Daguitslag ONK 125 in Veendam:

1 Raivo Dankers 100 Pnt

2 Arno Menting 86 Pnt

3 Kjell Verbruggen 86 Pnt

4 Boyd van der Voorn 74 Pnt

5 Adam Collings 74 Pnt