Raivo Dankers komt sterk voor de dag met vierde plaats in WK 125 in Australie

27 augustus 2018  

Raivo Dankers van RD10 is in het wereldkampioenschap 125cc in het Australische Horsham op een goede vierde plaats geeindigd. Met een zesde en een vijfde plaats in de manches scoorde de crosser uit Heesch constant, wat hem in het dagklassement een vierde plaats opleverde.

Raivo was weer helemaal hersteld van het griepje dat hem parten speelde tijdens de EMX125 wedstrijd in Zwitserland. Hij voelde zich goed en keek met vertrouwen uit naar de wedstrijd. Het circuit van Horsham lag er tijdens de kwalificaties op zaterdag snel bij. De verschillen tussen de rijders waren klein en dat was duidelijk te zien aan de tijden in de kwalificatie. Raivo zette een vijfde tijd op de klok en zat hiermee binnen een seconde van de pole position.

Op zondag waren de omstandigheden helemaal anders want hevige regenval had ervoor gezorgd dat het circuit omgetoverd was naar een gladde, modderige baan. In deze omstandigheden was het belangrijk om twee goede klasseringen neer te zetten en zo min mogelijk fouten te maken. Dit lukte Raivo en na twee goed gereden manches legde hij beslag op een zesde en een vijfde plaats.

In het eindklassement van het wereldkampioenschap 125cc eindigde Raivo op een vierde plaats. Omdat ook de andere rijders van Team Nederland goed scoorden, wisten ze in het landenklassement tweede te worden.

Daguitslag WK 125cc Australie:

1 Bailey Malkiewicz 47 Pnt

2 Mattia Guadagnini 45 Pnt

3 Petr Polak 42 Pnt

4 Raivo Dankers 31 Pnt

5 Thibault Benistant 31 Pnt