Damien Knuiman onderweg naar WK jeugdmotorcross Horsham Australië

19 augustus 2018  

Op 25 en 26 augustus 2018 zal Damien Knuiman aan de start staan van het WK jeugdmotorcross in Australië. Hij is een van de drie Nederlandse, door de KNMV, geselecteerde rijders die aan de start zullen verschijnen van de klasse 65cc.

Na het EK van Loket heeft Damien nog even flink getraind op de motor en zijn er nog enkele updates doorgevoerd. Aansluitend heeft hij van een welverdiende vakantie genoten waar hij toch dagelijks aan zijn conditie is blijven werken. Afgelopen week heeft hij nog viermaal een training afgewerkt op diverse banen die een vergelijkbaar karakter hebben met de baan in Horsham.

De aankomende week zal een drukke week zijn. Maandag 20-08-2018 vertrekt vanaf Schiphol Amsterdam richting Australië, dinsdag 21-08-2018 aankomst in Melbourne Australië. Woensdag 22-08-2018 zal de transfer van Melbourne naar Horsham plaatsvinden waar we hopen dat de motoren gearriveerd zijn. Waar we aansluitend de spullen kunnen ontkratten.

Op donderdag 23-08-2018 zullen we proberen een training op de motor te doen als de bovenstaande reis naar behoren is verlopen. Op vrijdag zullen de motoren geprepareerd worden en zal de technische en administratieve keuring plaatsvinden.

Aansluitend zullen op zaterdag en zondag de wedstrijden plaatsvinden.

Damien heeft zich goed voorbereid en heeft er heel veel zin in.

Het MX Team Knuiman houdt u de komende week op de hoogte