Van Loon gunt Rosegaar unieke kans in aanloop naar Dakar 2019

10 augustus 2018  

Na de Baja Aragon heeft Wouter Rosegaar een bijzonder aanbod gekregen voor Dakar 2019. De Engelsman Harry Hunt heeft Rosegaar benaderd om bij hem in te stappen voor de Turkmen Desert Race, Turkmenistan, in een Peugeot 3008DKR Maxi, de auto die de afgelopen Dakar heeft gewonnen. Erik van Loon gunt zijn navigator de kans om met de jonge Brit te werken naar een potentiële Dakar-overwinning.

Rosegaar (35 jaar) kijkt erg uit naar het rijden met de Peugeot: “Vorige week ben ik in Londen geweest en heb ik een goed gesprek gehad met Hunt. Hij is enthousiast, leergierig en zeer ambitieus. Harry is 29 jaar oud en heeft de wil om Dakar te winnen. Dat wil hij graag met mij doen als jonge en ervaren navigator, daar kreeg ik zoveel energie van dat ik die kans met beide handen aan wil grijpen. De Peugeot is een top auto en het lijkt me bijzonder om daarmee te rijden. In Turkmenistan stappen we voor het eerst samen in de auto en kijken we hoe het gaat en bepalen we hoe de toekomst eruit ziet.”

“Ik begrijp de sportieve uitdaging die Wouter tegemoet gaat,” zegt Van Loon. “Cross Country rijden met een Peugeot is een unieke kans die je niet zomaar krijgt en zeker niet naast een talent uit de rallysport. Zo’n kans moet je pakken, dat kan ik alleen maar steunen. Ik ga binnenkort eens nadenken over mijn rally-programma dit jaar en volgend jaar, maar eerst kijk ik naar de verrichtingen van Wouter in Turkmenistan.”

“Ik vind het erg fijn dat Erik me deze kans gunt, we hebben samen mooie prestaties en momenten meegemaakt. Met name de vierde positie in 2015, die nog steeds als beste prestatie van een Nederlander in het autoklassement in de boeken staat,” aldus Rosegaar.