NTS RW Racing GP sluit dag als snelste af tijdens natte middag in Oostenrijk

10 augustus 2018  

Steven Odendaal en Joe Roberts eindigden FP2 op vrijdag als snelste rijders tijdens een lastige sessie met hevige regenbuien

Deze regio van Oostenrijk staat bekend als het groene hart van het land, maar vanmiddag werd het pittoreske landschap rondom het Spielberg circuit getrakteerd op de voorspelde regen, en dit net als in Nederland na een lange hittegolf.

De veranderde weersomstandigheden waren welkom als koelere temperaturen, helemaal omdat het tot de lunch drukkend warm was vanwege de hoge luchtvochtigheid. Tijdens een droge openingssessie vanmorgen, was er een solide start van het weekend voor NTS RW Racing GP rijders Steven Odendaal en Joe Roberts, voordat beiden in de natte tweede sessie onder erg moeilijke baancondities wisten uit te blinken. De tweede vrije training op vrijdag was de eerste natte sessie sinds Argentinië afgelopen april

4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P25 – 1´31.615 (19/22) / FP2: P1 – 1´43.344 (15/16):

Om de tweede sessie te starten onder volledig natte omstandigheden was eigenlijk best wel een welkome kans, dit omdat we wisten dat we onze setting en gevoel in de regen moesten verbeteren, aangezien de laatste keer dat dat het geval was afgelopen april in Argentinië. Gelukkig konden we een goede sessie rijden wat resulteerde in P1. Het team heeft erg hard gewerkt om mij een machine te geven waar ik me erg comfortabel mee voel, genoeg om goede dingen te laten zien onder moeilijke omstandigheden. Daar ben ik erg blij mee en het is zeker iets om af te strepen op de recordlijst.”

16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P27 – 1´31.752 (22/22) / FP2: P2 – 1´43.577 (5/20):

Het is duidelijk een goede dag voor het hele team omdat we FP2 op P1 en P2 afsluiten. Ik voelde me erg goed vanmiddag, ondanks dat het nog wel gevaarlijk werd aan het einde toen het erg hard regende en ik nog best wel een momentje meemaakte. Daarna wilde ik de machine op de baan houden en zien hoe het was. Al met al was het een goede sessie omdat we een fijne setting hadden voor de fiets en de NTS machine is onder deze omstandigheden gewoon fantastisch. Ik denk niet dat het met de race gaat regenen maar er is wel kans op een regenachtige kwalificatie. Dat zou wel fijn zijn