Pim Garvelink klaar voor twee dagen rallycross op het Eurocircuit

9 augustus 2018  

Aankomende zondag staat de voorlaatste wedstrijd van het Nederlands Rallycross Kampioenschap op het programma. Het Eurocircuit in Valkenswaard staat ditmaal twee dagen volledig in het teken van rallycross. Op zowel zaterdag als zondag worden verschillende heats gereden welke worden aangevuld met diverse demonstratie ritten. Voor Pim Garvelink staat deze wedstrijd volledig in het teken van aansluiting houden met de top vier van het Formula Rallycross Sprintcar (FRC) kampioenschap.

“Het heeft weer een aantal weken geduurd maar aankomend weekend mogen we eindelijk weer los. Normaal worden de wedstrijden op één dag gereden en persoonlijk vind ik dat altijd wel prettig. Er staat gewoon net even wat druk op alles en iedereen en dat houdt je scherp voor de hele dag. Nu moet je je opladen voor twee dagen en dan ook twee dagen gefocust blijven en dat is, zeker met de wat langere pauzes tussen de heats, soms best lastig. Momenteel sta ik vijfde in het klassement met een paar punten achterstand op nummer vier. Er is mij dus alles aan gelegen om dit weekend goed te scoren op het Eurocircuit,” vertelt een gedreven Pim Garvelink.

Maar liefst dertien coureurs komen aan de start in de FRC-klasse en Pim moet het onder andere opnemen tegen zijn vader Dirk, die momenteel aan de leiding gaat in het klassement, de snelle Belgen Bart Lippens en Ronnie Grauwels en outsider Erik van Loon.
Het is de afgelopen weken zeer droog geweest in Nederland en het Eurocircuit ligt er momenteel dan ook zeer droog en stoffig bij. Voor de aankomende dagen is er echter wel regen aangekondigd wat zomaar eens een heel ander circuit zou kunnen opleveren.

“We komen weer met een flink grote groep aan de start aankomend weekend en dat is geweldig. Het is mooi voor het publiek en natuurlijk ook fantastisch voor de sport dat de deelnemersaantallen groot zijn. Het wordt een flinke opgave, zeker met alle sterke tegenstanders, maar mijn doel is een top drie finish. Daarmee scoor ik belangrijke punten voor het kampioenschap waarin ik nog twee plaatsen hoop te kunnen stijgen. Ik ben wel erg benieuwd wat het weer de komende dagen gaat doen. Als het nog flink gaat regenen maakt dat de wedstrijd en het circuit weer extra uitdagend. Ik heb in elk geval weer ontzettend veel zin om aankomende zaterdag en zondag te gaan strijden op het Eurocircuit,” sluit Pim Garvelink af.

Op zaterdag beginnen rond het middaguur de vrije trainingen en wordt de eerste heat rond de klok van drie uur gestart. Op zondag gaat de wedstrijd verder met vanaf half tien de warming up gevolgd door de demonstratie ritten en de diverse heats. Even na vier uur ‘s middags worden dan uiteindelijk de finales gereden en zullen de diverse winnaars bekend zijn