NTS RW Racing GP arriveert in Oostenrijk voor de elfde ronde

9 augustus 2018  

Ondanks dat ze slechts konden genieten van een paar dagen rust kijken Steven Odendaal en Joe Roberts uit naar het weekend op het unieke Red Bull Ring circuit, een circuit gelegen in het adembenemende landschap van de Oostenrijkse Alpen.

In 2016 keerde de Oostenrijkse Grand Prix weer terug op de WK kalender, maar vanaf de eerste keer zetten de organisatoren een nieuw niveau neer en wonnen meteen al in het eerste jaar de «Grand Prix of the Year» award. Het circuit zelf is kort en ziet er op het eerste oog gemakkelijk uit maar ondanks dit biedt het genoeg geheimen voor het op de klok zetten van snelle rondetijden

NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts kennen het Oostenrijkse circuit van vorig jaar, beiden zijn er dan ook klaar voor om goed voor de dag te komen op hun NTS Moto2 machine op het circuit met haar stop-and-go lay-out

4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing RG, NTS):

Ik kijk uit naar dit weekend omdat ik denk dat het een goed circuit voor ons is aangezien het een erg leuke baan is waarvan de lay-out goed past bij onze fiets. Ik ben daar heel enthousiast over. Ik kijk er naar uit om weer bij de eerste vijftien te eindigen en ik ben bereid daarvoor me maximaal voor in te zetten. We hebben de oorzaak gevonden waarom we de afgelopen keer in Brno het nodige verloren, en ik denk dat we hierdoor hier competitiever kunnen zijn wat snelheid betreft.”

16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS):

“Het zou een goed weekend moeten zijn, ook als is deze baan heel verschillend vergeleken met de andere circuits waarop we rijden, het is daarnaast ook nog eens een heel kort circuit. Ik denk dat je hier een fiets moet hebben die met name goed is bij het remmen. Maar ik denk dat als we het weekend goed kunnen beginnen, snel de goede richting weten te vinden dat het hele weekend goed zal zijn. Het is daarnaast goed dat we tijdens de voorgaande race in Brno het dichtst achter de winnaar zijn gefinisht en dus best wel een aantal stappen hebben gemaakt. Hopelijk kunnen we dit weekend nog een stepje verder gaan.”