Benro Racing rijders duelleren in top-tien tijdens IDM in Schleiz

30 juli 2018

Op het spectaculaire circuit van Schleiz kwam Benro Racing afgelopen weekend in actie voor het IDM kampioenschap. Vasco van der Valk scoorde een achtste en negende plaats in de IDM Supersport. Milan Merckelbagh keerde na prachtige gevechten in de IDM Supersport 300 klasse met een zesde en achtste plaats huiswaarts

In het weekend van 27 t/m 29 juli werd de derde ronde van het IDM kampioenschap verreden op het semipermanente circuit van Schleiz. Voor Vasco van der Valk was het belangrijk om in de trainingen het goede gevoel terug te vinden na zijn crash in de tweede race een week eerder op Brands Hatch. Van der Valk wist zich stap voor stap te verbeteren in de trainingen van de IDM Supersport klasse. De tiende positie na de kwalificatie stemde de 18-jarige coureur nog niet te verbeteren, maar het verschil met de rijders voor hem was klein. Milan Merckelbagh kwam in de IDM Supersport 300 trainingen goed voor de dag en zette een achtste tijd in de kwalificatie.

Van der Valk begon goed aan de eerste race, die vanwege een crash werd verreden over twee delen. Na de herstart zat Van der Valk in achtste positie aan de staart van een grote kopgroep. De verschillen waren klein, totdat de rijder uit Amersfoort in de eerste bocht een foutje maakte en wat tijd verloor. Vervolgens reed Van der Valk alleen naar een achtste plaats in de einduitslag. In de tweede manche was Van der Valk in gevecht met Dominik Vincon, door het duel misten de twee net de aansluiting met de kopgroep. Van der Valk finishte na vijftien ronden in negende positie, waardoor hij vijftien punten verzamelde in Schleiz voor het IDM Supersport kampioenschap.

Merckelbagh had een sterke start in de eerste wedstrijd en haakte aan bij de kop. In de tweede ronde kwam 17-jarige rijder uit Heerlen even iets buiten de baan, waardoor hij een paar plaatsen moest prijsgeven. Merckelbagh wist zich goed te herpakken en wist zijn Yamaha R3 naar een zesde plaats in de einduitslag te sturen. In de tweede manche maakte Merckelbagh deel uit van hetzelfde groepje van vier. Opnieuw waren er constant positiewisselingen, waarbij Merkcelbagh als achtste over de finish kwam. De jonge Limburger staat nu op een zesde positie in het kampioenschap.

Van der Valk: ‘Het was een lastig weekend en ik had moeite om goed op ritme te komen op deze baan. Ik was sneller dan vorig jaar, maar ik reed wel verder naar achteren en dan is het dus niet genoeg. Ik denk dat ik qua rijstijl ook kan verbeteren, waardoor ik hopelijk die laatste tienden kan vinden om wel de aansluiting te behouden met de kopgroep. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik samen met de steun van het team deze stap ga maken!’

Merckelbagh: ‘Ik ben tevreden met mijn weekend. Ik heb in beide wedstrijden kunnen strijden voor de snelste Yamaha-rijder met onder andere Jeffrey Buis. In de eerste race was ik de snelste Yamaha en in de tweede race wist Jeffrey net van mij te winnen. We hebben allebei hard gereden en het waren mooie gevechten op dit gave circuit.’

De volgende ronde van het IDM kampioenschap wordt van 24 t/m 26 augustus verreden op de Laustizring.

Fotografie: Henk Teerink