Raivo Dankers grijpt net naast de Dutch Masters 125 titel in Lichtenvoorde

17 juli 2018

Raivo Dankers van RD10 heeft in de finale van de Dutch Masters of Motocross 125cc op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde net naast te titel gegrepen. Dankers kwam in de eerste manche bij de start in de problemen waardoor hij helemaal vanuit de achterhoede terug naar voren moest komen. Hij wist er nog een zevende plaats uit te slepen maar verloor hiermee kostbare punten. Ook in de tweede manche kwam Dankers niet lekker weg met de start maar wist ook toen sterk terug te komen en finishte als tweede.

Met een achterstand van slechts drie punten op Emil Weckman begon Raivo aan de wedstrijd in Lichtenvoorde. Hij was er klaar voor en dit liet hij dan ook gelijk zien in de tijdtraining door de snelste tijd op de klok te zetten.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, zat Raivo er goed vooraan bij maar helaas ging hij in de eerste bocht in de fout waardoor hij helemaal teruggeslagen werd tot in de achterhoede. Omdat het circuit helemaal vlak was, had Dankers het moeilijk om in een hoog tempo plaatsen winst te boeken. De verschillen tussen de rijders waren klein en dit had tot gevolg dat Raivo in de eerste manche niet verder kwam dan een zevende plaats. Omdat Weckman de eerste manche won, bedroeg zijn achterstand voor de tweede manche 14 punten.

Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Ook ditmaal kon hij niet in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen maar kwam hij pas op een tiende plaats uit de eerste ronde. Alles gevend baande hij zich een weg naar voren en wist de ene na de andere rijder te passeren. Raivo hield het tempo strak tot in de slotfase en omdat het in deze manche Weckman was die in de beginfase ten val was gekomen, was er nog van alles mogelijk. Raivo wist er nog een tweede plaats uit te halen maar omdat Weckman terug wist te komen naar een zevende plaats, strandde Raivo op zes punten om de titel te kunnen pakken.

Met een 7-2 in de manches eindigde Raivo op een vierde plaats in het dagklassement en is in de eindstand om de Dutch Masters of Motocross 125 op een tweede plaats geeindigd. Over drie weken staat voor de crosser uit Heesch het EMX125 Kampioenschap in Lommel op de kalender.