Onverschrokken Steven Odendaal kwalificeert zich in Duitsland op achtste rij

15 juli 2018  

NTS RW Racing GP’s Zuid Afrikaanse rijder toonde vandaag veel lef door vandaag zijn beste kwalificatieresultaat tot nu toe dit seizoen te scoren na eerder op de dag een hachelijk moment te hebben gekend terwijl Joe Roberts nog steeds niet het goede gevoel wist te vinden met zijn NTS Moto2 machine.

Steven Odendaal stond vanochtend in de schijnwerpers nadat hij een vervelende crash meemaakte tijdens FP3, een crash die zorgde voor een rode vlag situatie. Gelukkig bleef de getalenteerde coureur uit Johannesburg daarbij zelf ongedeerd maar het gehele team had vervolgens de handen vol aan het op tijd gereed krijgen van de machine voor de kwalificatie van vanmiddag. Odendaal ging zonder verdere gevolgen van start tijdens deze belangrijke sessie en bezorgde vervolgens het enige Nederlandse Grand Prix Team een 22e startplaats voor de zondag te verrijden race, de laatste wedstrijd voor de zomerstop

Ondertussen had Joe Roberts goede hoop dat hij na de tweede vrije training op vrijdag vandaag vooruitgang zou blijven boeken en zijn gevoel met in de Japan geproduceerde machine te verbeteren. Jammer genoeg kende de 21-jarige coureur vandaag tijdens de kwalificatie de nodige problemen

De Moto2 race zal zondag om 12:20 uur van start gaan

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), Grid P22 – 1´24.695 (18/21):

Na de stevige crash van vanmorgen tijdens FP3 was de machine behoorlijk beschadigd, en dat was niet het beste voor mij wat betreft het vertrouwen voor de kwalificatie. Maar gelukkig heeft iedereen keihard gewerkt en was alles weer op tijd klaar voor de kwalificatie. De kwalificatie op zich was in mijn ogen niet echt heel goed omdat ik 0,9 sec verwijderd ben van de top en daar ben ik zelf niet tevreden mee en dat geldt eigenlijk ook een beetje voor P22 op de startgrid. Maar ik denk wel dat we dicht in de buurt staan van een mooie groep waar we morgen de strijd mee aan kunnen gaan. Dus laten we kijken wat we kunnen doen. Ik wil het team echt heel erg bedanken omdat zij vandaag een geweldige job hebben gedaan met het opbouwen van mijn fiets en deze op tijd weer klaar te hebben staan.”

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), Grid P30 – 1´25.450 (13/25):

Helaas hebben we vanmiddag verkeerde keuzes gemaakt wat betreft de afstelling van de machine. Dus dat gaf me helemaal geen goed gevoel. Daarom zijn we nu op zoek naar een grote ommekeer voor morgen, hopelijk weten we hiermee het gevoel en het vertrouwen te verbeteren.”

Jarno JANSSEN (Team manager

We zijn erg blij met Steven’s prestaties want als je zijn crash van vanmorgen in ogenschouw neemt dan heeft hij gewoon een uitstekende prestatie geleverd. Je als 22e kwalificeren op de startgrid is al een verbetering en het is tevens een goede uitgangspositie om tijdens de race mee te kunnen strijden in een grote groep. Zoals bekend zien we op de Sachsenring vaak spannende races met veel inhaalacties en dat vraagt veel moed van de coureurs. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat hij erin zal slagen om het team een goed resultaat te bezorgen. Aan de andere kant van de box zullen we hard moeten werken om Joe het vertrouwen te geven zodat hij tot op de limiet kan pushen. Het is soms moeilijk om het juiste compromis te vinden tussen de rijders en hun machines. Op dit moment mist dat gevoel bij hem. Maar we werken kei en keihard om dit deze situatie voor hem te veranderen.”