Podium voor Pim Garvelink

11 juli 2018  

Afgelopen zondag kwam Pim Garvelink aan de start op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen (B). Na een lastige start op het spectaculaire circuit wist de jonge Brabander zich tijdens de semi finale te herpakken en zich goed te plaatsen voor de finale. Tijdens die finale wist hij beslag te leggen op de derde plaats algemeen – zijn eerste podiumfinish van het seizoen.

“Het begon allemaal nogal moeizaam afgelopen zondag. De start van eigenlijk iedere manche liep gewoon niet en tijdens de eerste manche had ik ook nog technische problemen waardoor we de boel snel moesten repareren. Ook tijdens de tweede manche liep het gewoon niet lekker en had ik geen goed gevoel in de auto. Na een spin moest ik genoegen nemen met de achtste tijd algemeen en dat was niet waarvoor ik aan de start kwam op het Duivelsbergcircuit.
Voor de derde manche heb ik nieuwe banden onder de auto gezet wat tijdens de eerste twee rondes van die derde manche niet veel resultaat leek op leveren. Maar nadat de banden de eerste rondes op snelheid hadden gereden kreeg ik echt weer een goed gevoel met de auto – ik kon er echt mee lezen en schrijven. Ik wist in mijn groep op te klimmen van de vijfde naar de derde plaats en reed een vierde tijd algemeen.
In de semi finale reden we maar met vier coureurs waardoor het een kwestie was van een goede tijd op de klokken rijden om zodoende een goede startpositie voor de finale te krijgen en dat is me gelukt,” vertelt Pim.

In die afsluitende finale mocht Pim vanaf plek drie van start en hij verloor in de eerste bocht direct één positie. Nadat hij een tijd lang op de achterbumper van zijn voorganger had gereden maakte die een klein foutje waarvan Pim optimaal wist te profiteren. Hij veroverde de derde plaats terug en hield deze positie vast tot aan de finishvlag.

“Eindelijk mijn eerste podiumfinish van het seizoen. Ik zat er eigenlijk elke keer al dichtbij en ik ben erg blij dat het uiteindelijk dan toch is gelukt. Over een paar weken staat alweer de volgende wedstrijd op het programma en het resultaat van dit weekend geeft mij veel vertrouwen voor de resterende wedstrijden van het seizoen. Ik hoop de volgende wedstrijd op Valkenswaard dit resultaat te kunnen evenaren,” sluit een zeer tevreden Pim Garvelink af