Pech voor Koen tijdens IDM Zolder

10 juli 2018  

Na een lange pauze van twee maanden, met daarin enkele succesvol afgewerkte tests, stond het tweede race-weekeind voor het IDM Supersport 600 op het programma op het Belgische circuit van Zolder.

In de 7e ronde van de eerste vrije training ging het helaas voor Koen behoorlijk mis. Bij het uitkomen van bocht 4 lag olie van een kapot gelopen motor, waardoor Koen met een flinke high-sider van zijn motor werd geworpen. Na medische assistentie ter plaatse werd Koen naar het ‘Medical Center’ gebracht.

Na een eerste check weed Koen naar het ziekenhuis van Hasselt gebracht voor verder onderzoek en behandeling.

Gezien de crash heeft Koen, naast wat kneuzingen en volledig stijf lichaam, geluk gehad met  ‘slechts’ een gebroken middenvoetsbeentje ter plaatse van de buitenzijde van zijn linker voet.

Koen: ‘Het is enorm balen dat het weekend op deze wijze ten einde is gekomen. Ik werd echt hard van mijn motor af geworpen zonder ook maar enige waarschuwing. Al snel voelde ik dat er iets aan mijn voet niet goed was. Nu is het helaas tijd om goed te herstellen om zo snel mogelijk weer mobiel te zijn.’

Aanstaande maandag heeft Koen een afspraak voor een tweede onderzoek en overleg voor het bespoedigen van het herstel bij Dr. Luijten in Breda.

Uiteraard houden we u op de hoogte zodra er meer nieuws is.