Buitenlands avontuur voor Pim Garvelink

5 juli 2018  

Aankomende zondag wordt op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen (B) de vijfde ronde van de BelNedCup Rallycross verreden. Naast alle snelle coureurs in deze cup komen ook de coureurs in de Crosskarts, met onder andere Pim Garvelink, aan de start op het spectaculaire circuit. Het is voor Pim de enige wedstrijd buiten de landsgrenzen waarin hij gaat deelnemen dit seizoen.

“Ik heb echt ontzettend veel zin om aankomende zondag te starten op het Duivelsbergcircuit. Hoewel het Eurocircuit een mooi circuit om te rijden is blijf ik het Duivelsbergcircuit toch gewoon leuker vinden. De lange snelle eerste bocht na de start is fantastisch en ook de Jokerlap maakt hier echt een groot verschil,” vertelt Pim.

Hoewel er voor de jonge Garvelink geen kampioenschap op het spel staat is hij toch vastbesloten weer mee te gaan strijden voor de podiumposities. Makkelijk zal hij het echter niet gaan krijgen. Maar liefst tien snelle deelnemers komen aan de start op het Belgische circuit.

“Qua snelheid kan ik eigenlijk het hele seizoen al wel behoorlijk meekomen maar pas de laatste wedstrijd doe ik vooraan echt mee. Uiteraard wil ik dat aankomende zondag ook laten zien op het Duivelsbergcircuit en als alles gewoon gaat zoals het zou moeten gaat dat ook lukken. Het wordt een zware dag met veel sterke tegenstanders maar het podium moet er hier gewoon in zitten,” vervolgt een strijdlustige Pim Garvelink.

Normaliter mochten de Crosskarts alleen op de zaterdag, tijdens de regionale VAS wedstrijden, aan de start verschijnen. Sinds vorig seizoen doet de spectaculaire klasse ook gewoon mee op de zondag, tijdens de wedstrijden meetellend voor de BelNedCup.

“Op zondag rijden is op het Duivelsbergcircuit wel een stuk leuker. Er komt net even wat meer publiek op die wedstrijddag af en ook de verschillende klassen maakt het net even wat spectaculairder. Hoewel het ook prima vertoeven was tijdens de VAS wedstrijden ben ik erg blij dat we nu op zondag starten. Onze klasse hoort ook gewoon tussen de deelnemers van de BelNedCup thuis,” sluit Pim Garvelink af.

Meer informatie over de wedstrijden zijn terug te vinden op www.duivelsbergcircuit.be.