Pim Garvelink op puntenjacht op het Eurocircuit

24 juni 2018  

Het Nederlands Rallycross Kampioenschap 2018 bestaat uit vijf wedstrijden allen verreden op het Eurocircuit in Valkenswaard. Zondag 24 juni staat alweer de derde ronde van het spannende kampioenschap op het programma en Pim Garvelink kan niet wachten om het weer op te gaan nemen tegen de sterke concurrentie in zijn klasse.

Net als tijdens de voorgaande wedstrijden komt er weer een flink aantal deelnemers in de Formula Rallycross Sprintcar Klasse, de klasse waarin Pim Garvelink maar ook zijn vader Dirk Garvelink uitkomt, start.

“Met de derde wedstrijd zijn we alweer over de helft van het seizoen. Ik vind het jammer dat er niet meer kan worden gereden maar zo ziet ons kampioenschap er nou eenmaal op dit moment uit. Tijdens de eerste wedstrijd liep het niet geweldig en wist ik ook de finale niet te halen. De vorige wedstrijd ging alweer een stuk beter en kon ik lekker mee strijden in alle heats maar ook in de finales. Nu staan er maar liefst veertien sterke coureurs aan de start en het zal dus weer een hele klus worden om de finales te halen. De auto staat er weer goed bij en ik ben ook weer helemaal klaar voor deze wedstrijd. Als alles weer gaat zoals tijdens de laatste wedstrijd dan kan ik ook nu weer gewoon de finale halen en wil ik weer gaan mee strijden voor het podium,” vertelt een gedreven Pim Garvelink.

In een eerder stadium van het seizoen besloot Pim Garvelink dit jaar alleen maar in Nederland te gaan rijden. Maar deze week besloot de jonge coureur toch nog een extra wedstrijd aan zijn kalender toe te voegen.

“Hoewel ik eerder anders had besloten kom ik dit jaar toch nog een keer aan de start op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen. Ik vind het zo’n geweldig parcour dus ik moest er gewoon dit jaar nog een keer rijden. Als ik aankomende zondag een probleemloze wedstrijd rijd dan kom ik op 8 juli aan de start in Maasmechelen,” sluit Pim Garvelink af.

In totaal komen er aanstaande zondag bijna 80 coureurs aan de start verdeeld over verschillende klassen. Het circuit is open vanaf 10:00 uur en de eerste wedstrijd zal rond de klok van half 11 starten