Pech in slotfase kost Patrick Snijers zege bij GT’s

24 juni 2018  

Patrick Snijers en Davy Thierie zijn in de rally van Ieper met hun MAES Porsche 997 GT3 op de 18e plaats algemeen geëindigd, 2e in de GT klasse. Patrick en Davy leken tot 4 ritten voor het einde op weg naar de zege bij de GT’s, maar een nukkige koppeling gooide alsnog roet in het eten. Ondanks de koppelingsproblemen bereikte het duo toch de Ieperse Grote Markt.

Patrick Snijers reed vrijdagnamiddag al voor de 37e keer van het startpodium in Ieper. Negen klassementsritten later besloot hij de openingsdag van de rally van Ieper op de 17e plaats algemeen en als leider in de GT klasse. “Vrijdag zijn we rustig aan de wedstrijd begonnen. De ruim 30 wagens die voor ons gestart waren hadden zoals verwacht heel wat kiezel opgegooid. De ritten lagen er zeer verraderlijk bij. De Porsche voelde prima aan waardoor ik, vooral tijdens de ritten die ik goed kende, écht voluit kon gaan. Tijdens de andere ritten hielden Davy en ik wat meer marge over. Alles verliep volgens plan. Voor de start van de tweede ronde liep ik Dave Richards, mijn vroegere teammanager bij Prodrive, tegen het lijf. Hij kon niet geloven dat ik nog altijd deelnam aan rally’s. Ik ben dan ook nog een jonge kerel antwoordde ik hem.”

De tweede dag in Ieper is altijd de zwaarste. Met 14 klassementsritten te rijden is het ook een zeer lange dag. “Alles verliep volgens plan tot op vijf ritten voor het einde de koppeling begon te slippen. Tijdens de assistentie bekeken de mecaniciens het probleem. Toen we Ieper verlieten was alles terug normaal tot halfweg de daaropvolgende rit het probleem opnieuw opdook. De voorlaatste rit, die van Watou, verliep dramatisch. Heel even dachten Davy en ik aan opgeven maar dat woord staat niet in ons woordenboek. In de allerlaatste rit werd ik na enkele kilometers al bijgehaald tot plotseling, uit het niets, de koppeling opnieuw pakte en we gewoon verder konden rijden. Heel vreemd. Enerzijds ben ik tevreden dat we hebben kunnen uitrijden en belangrijke punten voor de titel bij de GT’s wisten te sprokkelen. Anderzijds kan en zal ik me nooit neerleggen bij pech. Ik ben en blijf een winnaar” besloot Patrick Snijers.