Zondag 20 mei: BelNed Cup + NK + NRV Clubkampioenschap

18 mei 2018  

Aanstaande zondag is het tijd voor de tweede ronde van het NK Rallycross op het Eurocircuit in Valkenswaard. Ook kunnen de coureurs in actie komen voor de BelNed Cup en het NRV Clubkampioenschap.

De eerste wedstrijd dit seizoen op het Eurocircuit werd, mede door het Belgisch Kampioenschap, drukbezocht. Maar ook de inschrijflijst voor aanstaande zondag is niet mis. Met meer dan 90 inschrijvingen beloofd aanstaande zondag veel rallycross spektakel op te leveren

Door het missen van de finale tijdens de wedstrijd van april, heeft Kristof Bex veel laten liggen in de Supernationals+ klasse. Hij zal er dan ook op gebrand zijn om dit te herstellen en wel in de finale te belanden aankomende zondag. Echter heeft Luc Maris nu een mooie voorsprong opgebouwd, welke hij nu kan gaan vergroten. Het wordt spannend welke rol Stefan Vaesen en Bert Bosmans kunnen gaan spelen tijdens de komende wedstrijd.

Ron Snoeck laat in de Supernationals- klasse zien er weer goed bij te zitten dit seizoen. Met een tweede plaats in april en een derde plaats in België eerder dit jaar, zal hij nu voor de winst willen gaan. Echter zal dit hem niet makkelijk gemaakt worden. Martijn Vanhove, Robbe Goris, Peter van de Wege en Mandy Kasse zijn geduchte concurrenten voor een podiumplaats.

Steve Otzer laat zien erg sterk te zijn in de Super1600 klasse door aan kop te gaan in het klassement. Hij wordt op de voet gevolgd door Davy van den Branden, maar het was Dennis Remans wie in april met de overwinning naar huis ging. Dit zorgt er voor dat de strijd in deze klasse groots zal zijn.

Mark van Eyken toonde zich in april het snelst in de FRC Sprinters en Superklasse. Met Matthias Boon en Guy Rys op plek twee en drie zullen deze coureurs zich weer in de strijd om het podium mengen. Maar ook moeten we Johan Versluys en Glenn Sente niet uitvlakken. Zij zitten de top drie op de hielen.

De in 2017 onverslaanbare Christiaan Spelmans moest de eerste wedstrijd bekopen met een zevende plaats in de  FRC Sprintcars klasse. Het waren Ronnie Grauwels, Dirk Garvelink en Dimitri Storme die het podium mochten beklimmen tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen. Annick Joosen greep net mis, maar wellicht is zij aanstaande zondag wel snel genoeg om er met een podiumplaats vandoor te gaan.

Met twee overwinningen gaat Jari van Hoof aan kop in de RST Junior Cup. Het zal zich zondag uitwijzen of hij ook zijn derde wedstrijd weet te winnen. Concurrentie kan verwacht worden van Jochen Verhoeven, Tristan Földesi, Seppe Jacobs en Sjoerd de Visser.

Tijdschema

08.00 uur Circuit open
10.00 uur Aanvang vrije training
11.30 uur Aanvang wedstrijd
17.30 uur Prijsuitreiking