Renzo van Emmerik, OW Cupraces 14 april, Assen

15 april 2018  

Tijdens de eerste wedstrijd voor het nieuwe OW Cup wegrace seizoen in Assen op 14 april heeft Renzo van Emmerik een derde plaats behaald in de NK SuperCup 1000 klasse. Zijn eerste podium op het TT-circuit in een wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap.

Tussen de kwalificaties werden enkele belangrijke wijzigingen aangebracht aan de BMW S1000RR die de coureur uit Meeuwen in tweede kwalificatie een mooie vierde startplaats opleverde. Met spanning werd de start afgewacht want die was afgelopen seizoen vaak een probleem voor Van Emmerik.

Perfect was het nog zeker niet maar hij kwam als vijfde de eerste bocht uit.

Van Emmerik: “Gestart vanaf plek vier heb ik mijn race geprobeerd rustig op te bouwen en niet meteen al het beste van mijn banden af te rijden, zodat ik aan het einde van de race nog over had. Dat werkte goed want de hele race door kon ik strakke rondetijden blijven rijden. Er ontstond uiteindelijk een mooi gevecht met een andere coureur tot de laatste bocht en ik kwam helaas net 0.1 seconde tekort voor de tweede plaats, waar ik stiekem toch wel beetje van baal. Toch ben ik zeer blij met het resultaat en een mooie start van het seizoen.

De kop is eraf! Meteen in de eerste race van dit seizoen een podium gepakt!!