Raivo Dankers vecht zich terug tot in de top tien in EMX125 in Italie

8 april 2018

Raivo Dankers van RD10 is in de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in het Italiaanse Arco di Trento in de top tien geeindigd. De crosser uit Heesch moest hier hard voor werken want door twee slechte starts moest hij in beide manches van ver komen, wat hem uiteindelijk een tiende plaats in de daguitslag bracht.

Het circuit van Arco di Trento lag er op zaterdagochtend goed geprepareerd bij. Omdat de klasse van Raivo als eerste het circuit opging voor hun tijdtraining was de baan nog erg snel en dit zorgde ervoor dat de verschillen tussen de rijders klein waren. Raivo deed er alles aan om een snelle tijd op de klokken te zetten en dit lukte. Hij sloot de sessie af op een vijfde plaats in zijn groep waarmee hij in beide manches als tiende een plaats mocht zoeken achter het starthek.

Ondanks zijn goede startplaats kwam Dankers in beide manches niet goed weg bij de start en kwam in de achterhoede door de eerste bocht. In de eerste ronde van de eerste manche wist hij gelijk al vele plaatsen winst te boeken en begon in de top 15 aan de tweede ronde. In de daaropvolgende ronde zette hij zijn opmars verder en finishte als negende.

In de tweede manche was het veel lastiger om snel plaatsen winst te boeken omdat de organisatie de baan had gesproeid en het hierdoor veel moeilijker was om naar voren te komen. Buiten de top twintig kwam hij uit de eerste ronde en had veel werk te doen. Alles gevend kwam hij toch sterk terug naar voren en wist er toch nog een veertiende plaats uit te halen.

Met een 9-14 in de manches eindigde Raivo op een tiende plaats in het dagklassement en in de tussenstand bezet hij de elfde plaats. In het weekend van 12 en 13 mei wordt de derde wedstrijd van het kampioenschap verreden in het Letse Kegums.