Pim Garvelink naar Valkenswaard voor de nodige testkilometers

22 maart 2018  

Aankomende zondag kunnen de deelnemers aan het Nederlands Rallycross Kampioenschap en de Bel-Ned Cup op het Eurocircuit in Valkenswaard hun eerste meters op Nederlandse bodem maken tijdens een testdag op het roemruchte circuit. Ook Pim Garvelink zal er met zijn Suzuki Crosskart aantreden om zijn desastreus verlopen testwedstrijd in Mettet achter zich te laten en zich verder voor te bereiden op zijn eerste wedstrijd volgende maand.

Pim rijdt dit seizoen alleen in het Nederlands kampioenschap maar besloot enkele weken geleden toch mee te doen tijdens de eerste wedstrijd van het Belgisch Rallycross Kampioenschap op het rallycross circuit in Mettet in het zuiden van Belgie.
Na een wedstrijd vol problemen, waarin hij geen heat probleemloos wist te rijden, is de Suzuki Crosskart volledig nagelopen.

“Het is een behoorlijke klus geweest maar we denken het probleem met de koppeling boven water te hebben. Het was zo frustrerend om de wedstrijd in Mettet op die wijze af te moeten sluiten en ik hoop dat we dergelijke problemen dit seizoen niet weer gaan meemaken. Aankomende zondag ga ik de Crosskart zeer uitgebreid testen en hoop ik ook weer een beetje wedstrijdgevoel te gaan krijgen ter voorbereiding op aankomend seizoen. Want ik wil aankomend seizoen iedere wedstrijd mee kunnen strijden voor de podiumposities,” vertelt Pim Garvelink.

De testsessies starten aankomende zondag rond de klok van 10:30 uur.