HART Zuiderzee en Zeebodem Short Rally 2018.

21 maart 2018  

De Noordpoolrally? Nee de Zuiderzee Short Rally in de Noordoostpolder! Afgelopen zaterdag 17 maart heeft het HART (HAN Automotive Rally Team) de Zuiderzee Short Rally (64 kilometer) en de Zeebodem Short Rally (46 kilometer) gereden! Wat een gave rally door de ijskoude polder! De equipe met coureur Rick Lubberding en navigator Mark Kuipers hadden er zin in na het succes van vorig jaar bij de Zuiderzee Short Rally, hun allereerste rally ooit en een 6e plek algemeen.

Tijdens de 1e proef van 7 kilometer werd een 6e tijd genoteerd. De proef hierop volgend was maar liefst 25 kilometer lang en een groot deel rondkoers. Na een vertraagde start kon de equipe van start gaan op deze lange proef. Op deze mooie proef kwam de equipe nog een andere equipe tegen, maar ze werden er keurig langs gelaten. Voordat de service begon stond de equipe keurig op een 5e plek algemeen en 1e in de klasse. Hierop volgde een service van een half uur.

De laatste 2 proeven van de Zuiderzee Short Rally volgde. De proeven werden nu voor de 2e maal verreden. Op de 3e proef werd nu een 5e tijd algemeen genoteerd. Op de proef van 25 kilometer en tevens de powerstage werd opnieuw afgesloten met een 5e tijd algemeen en 1e in de klasse. Dit resulteerde in een 4e plek algemeen en 3e voor het kampioenschap!

s’ Avonds verreed het HART ook nog de Zeebodem Short Rally. Deze bevatte de bekende proef in Emmeloord bij de Nagelerweg en een proef nabij Kuinre. Er werd begonnen aan de industrieproef in Emmeloord. Deze proef was 21 kilometer lang. De equipe mocht deze Short Rally al als 4e van start gaan. De proef werd echter toen de equipe bijna aan het einde was geneutraliseerd. Hierna volgde een korte proef bij Kuinre. Aangezien dit een lastige proef was in het donker werd er relatief rustig gereden. Toch werd er een 4e tijd genoteerd. Na een service volgde als laatste nogmaals de lange industrieproef in Emmeloord. Deze proef verliep goed, maar de equipe werd nog wel behoorlijk opgehouden door een andere equipe. Het resultaat was uiteindelijk net zoals in de Zuiderzee Short Rally een 4e plek algemeen en 1e in de klasse.

Tot slot wil het team nog iedereen bedanken die het HART in de extreme kou kwamen aanmoedigen, maar vooral de officials die de rally mogelijk maakte in de Siberische kou! De volgende rally is de Centraal Nederland Short Rally voor het HART op 14 april.