Team GP Elite voor het derde jaar actief in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

20 maart 2018  

Na het succesvolle seizoen van 2017, komt Team GP Elite in 2018 wederom uit in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Met dezelfde coureurs; Menno van de Grijspaarde, Jesse van Kuijk en Ziad Geris staat GP Elite met drie splinternieuwe Porsche GT3 Cup auto’s aan de start. Alle coureurs zijn door GP Elite zelf opgeleid, waar zij de zogeheten ‘autosportladder’ hebben doorlopen.

Voor coureurs Jesse en Ziad wordt dit het tweede seizoen in de Cup. Menno is de meest ervaren coureur van het team en gaat zijn derde seizoen beleven. Menno bekroonde zijn afgelopen seizoen met een derde plaats algemeen in de ‘Gentlemen’-klasse. GP Elite eigenaar Marc Schipper: “Alle rijders zijn via een uitgebreid trainingstraject de afgelopen jaren klaargestoomd voor de Porsche GT3 Cup. Met het team hebben we een stap gezet richting een topsportklimaat- en mentaliteit, in de vorm van simulatietests, trainingsschema’s en gezonde voeding. Daarnaast zijn wij in volle gang met het afwerken van een test schema. Het doel is om dit seizoen zowel bij de A als B rijders bekers te winnen!”

In 2018 maakt de nieuwe Porsche GT3 Cup, de 991 Gen 2, zijn introductie in de Benelux. Ook Team GP Elite maakt de overstap naar dit nieuwe model. GP Elite teammanager Robert van Teijlingen: “De organisatie van de Cup levert al jaren ontzettend goed werk. Ieder jaar ontwikkelen zij een uitdagende en prachtige racekalender. De Fase 1 GT3 Cup auto was al heel goed, maar Porsche Motorsport blijft verbeteren en optimaliseren. Geen wonder dat de Porsche GT3 Cup zo snel groeit!”

Het seizoen begint spectaculair met wedstrijden tijdens het voorprogramma van het wereldkampioenschap endurance (FIA WEC) op Circuit de Spa-Francorchamps. De daaropvolgende ‘thuiswedstrijden’ worden verreden op Circuit Zandvoort. Tijdens de zeer populaire Jumbo Racedagen met Max Verstappen en de Porsche Days heeft de Porsche GT3 Cup twee prachtige raceweekenden gekozen in Nederland. Het seizoen wordt voortgezet met en terugkeer naar Spa-Francorchamps, het historische Circuit Zolder en de afsluiter van het raceseizoen is op Circuit Paul Ricard in Frankrijk.