Sebastien Ogier won afgelopen weekend de Rally Mexico, maar de vier bonuspunten die hij met zijn tweede plaats in de Power Stage pakte is hij kwijt

12 maart 2018  

Ogier sneed een chicane af en daarvoor heeft de organisatie hem een tijdstraf van tien seconden opgelegd. Daardoor valt de regerend WRC-kampioen in de uitslag van de Power Stage van P2 terug naar P7, wat hem vier punten kost. Ogier baalt van de sanctie. “Het was absoluut niet met opzet, dat proberen we nu uit te leggen”, reageert de Fransman. “Voor de proef was ik degene die vroeg wat er zou gebeuren als je de baanafzetting raakt.”

“Ik ben altijd de eerste die vecht voor gelijke omstandigheden en ik wilde duidelijkheid over wat er zou gebeuren”, vervolgt Ogier. “We moeten de organisatie voorstellen de baanafzetting te verzwaren met water, zei ik nog tegen Julien [Ingrassia, co-rijder]. Ik wilde dat we het echt hadden voorgesteld. Als we hier nou veel tijd mee hadden gewonnen…maar ik weet zeker dat we met de data kunnen aantonen dat dit niet het geval is. Maximaal zal het één of twee tienden van een seconde zijn. Ik vind deze straf van tien seconden niet passen bij hetgeen er is gebeurd