Geen loon naar werken voor Raivo Dankers in Dutch Masters in Markelo

12 maart 2018  

Raivo Dankers van Team RD10 heeft tijdens de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross 125cc in Markelo geen loon naar werken gehad. De crosser uit Heesch reed een ijzersterke eerste manche die hij winnend af wist te sluiten. In de tweede manche sloeg het noodlot toe want op een derde plaats rijdend kreeg hij te kampen met een mechanisch probleem waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Nadat de eerste twee wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap voorspoedig waren verlopen, begon Raivo met vertrouwen aan de dag in Markelo. De baan lag er mooi bij, al kwamen er wel snel verraderlijke sporen omdat de vorst uit de grond kwam. Raivo zette verschillende keren aan in de training en zag met een tweede tijd dat zijn snelheid goed genoeg was om ook hier mee te strijden voor de winst.

In de eerste manche pakte Raivo een goede start en al vrij snel nam hij de tweede plaats in handen. Vervolgens voerde hij de druk op bij de kopman en net na het midden van de wedstrijd sloeg hij toe. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij de koppositie over en probeerde het tempo strak te houden om er zo voor te zorgen dat hij geen tegen aanval kreeg. Dit lukte want Raivo sloeg een gat en wist de manche met een voorsprong van negen seconden winnend af te sluiten.

In de tweede manche kreeg Dankers een tegenslag voor de kiezen. Hij startte rond de vijfde plaats en begon aan een opmars naar voren. Binnen een aantal ronden had hij de derde plaats in handen en begon in te lopen op de twee koplopers. Echter niet veel later kreeg hij te kampen met een mechanisch probleem waardoor hij vroegtijdig de wedstrijd moest verlaten.

Door het niet scoren van Raivo in de tweede manche moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een achtste plaats. Aankomend weekend staat voor de crosser uit Heesch de eerste wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap in Valkenswaard op het programma.

Daguitslag Dutch Masters 125cc in Markelo:

1 Rene Hofer 47 Pnt

2 Peter Polak 40 Pnt

3 Emil Weckman 34 Pnt

4 Filip Olsson 29 Pnt

5 Emil Jonrup 27 Pnt

8 Raivo Dankers 26 Pnt