Davy Pootjes begint aan Dutch Masters of Motocross met podiumplaats in Markelo

12 maart 2018  

Davy Pootjes van het LRT KTM team is de Dutch Masters of Motocross in Markelo begonnen met een podiumplaats. De crosser uit Ammerzoden reed in de eerste manche een aantal ronden aan de leiding maar viel vanwege opgepompte armen terug naar een zesde plaats. In de tweede manche bemoeide hij zich opnieuw met het gevecht in de top drie en wist toen als derde over de finish te komen.

Na de lange reis terug vanuit Argentinie had Davy een goede week achter de rug en was vastbesloten om sterk aan de Dutch Masters of Motocross te beginnen. Het circuit lag er in de ochtend goed bij, al was wel gelijk duidelijk dat deze loodzwaar zou worden. Met een achtste tijd in de tijdtraining begon hij solide aan de dag en was er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan in de manches.

Davy was geconcentreerd en slaagde erin om een hele goede start te pakken. Als leider kwam hij uit de eerste bocht en voerde het deelnemersveld aan bij het ingaan van het bos. Een aantal ronden hield hij goed stand totdat hij last kreeg van opgepompte armen en het tempo iets moest laten zakken. Omdat het gevoel met het stuur en zijn gashendel steeds lastiger werd, was het overleven voor Davy. Hij toonde zijn wilskracht en wist de schade te beperken door als zesde over de finish te komen.

Tussen de manches in probeerde Davy zoveel mogelijk te herstellen zodat hij in de tweede manche opnieuw een gooi kon doen naar een goede klassering. Wederom zat hij er goed vooraan bij met de start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase werkte hij zich op naar een tweede plaats. Er ontstond een mooi strijd met de drie koplopers en Davy reed sterk. Toen de uiteindelijke winnaar Thomas Kjer Olsen hem wist te passeren, viel hij terug naar een derde plaats en hierop heeft hij de manche uit weten te rijden.

Met een 6-3 in de manches eindigde Davy op een mooie derde plaats in het dagklassement. Aankomend weekend staat voor de LRT KTM-rijder de Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard op het programma.

Daguitslag Dutch Masters Markelo 250:

1 Thomas Kjer Olsen 50 Pnt

2 Jed Beaton 40 Pnt

3 Davy Pootjes 35 Pnt

4 Jago Geerts 35 Pnt

5 Vsevolod Brylyakov 30 Pnt