Sébastien Ogier sprong van de vijfde naar de leidende Rally Guanajuato Mexico na een dramatische tweede etappe op zaterdag

11 maart 2018  

Hij vermeed problemen terwijl zijn rivalen in intense hitte op onverharde wegen hapten en na meer dan een halve minuut van de leiding vanochtend te zijn begonnen, zal de Fransman een voordeel 35.9se in de finale van de zondag dragen.

Ogier spant vier opeenvolgende overwinningen van de snelheidstest in de bergen bij León in zijn Ford Fiesta om hem op de rand van een tweede seizoenoverwinning te zetten 

 

Ogier liet een reeks teleurgestelde chauffeurs achter, niet meer dan negen keer wereldkampioen Sébastien Loeb terug te geven De 44-jarige hoopte op een sprookjesachtige overwinning bij zijn eerste WRC-uitstapje voor bijna vijf jaar, toen hij vanochtend de leiding nam.

Slechts drie etappes van in totaal 46.46km vormen de finale van zondag. The rally ends with the Las Minas Power Stage, in which the fastest five drivers will score bonus points. De rally eindigt met het Las Minas Power Stage, waarin de snelste vijf coureurs bonuspunten zullen scoren