Teleurstellend weekend voor Pim Garvelink in Mettet

27 februari 2018  

Soms gooit de techniek roet in het eten en dat gold afgelopen zondag zeker voor de crosskart van Pim Garvelink. Pim kwam aan de start van de eerste ronde van het Belgisch Rallycross Kampioenschap als test en ter voorbereiding op het aankomende seizoen. Ondanks alle voorbereidingen en werkzaamheden aan de crosskart werd het een teleurstellende zondag voor de jonge Brabantse coureur.

“Sommige wedstrijddagen of -weekenden wil je gewoon zo snel mogelijk vergeten en deze zondag was er zo een. De weken voorafgaand aan deze wedstrijd hebben we de crosskart helemaal nagelopen en klaargemaakt voor het nieuwe seizoen – inclusief nieuwe livery. Ik was er dus echt klaar voor.”

“Maar eigenlijk ging het vanaf de eerste training al gewoon niet goed. De start ging goed maar al snel kreeg ik problemen met de koppeling. Terug bij het team hebben we de auto nagelopen en dachten we het probleem te hebben gevonden maar ook tijdens de volgende trainingsronde heb ik manche niet volledig kunnen rijden door problemen met de koppeling.”

“ Tijdens de eerste manche ging ik lekker van start maar al snel begon de koppeling weer problemen te geven. Al hortend en stotend heb ik de finish kunnen bereiken en zo toch een tijd weten te noteren. Vervolgens besloten we voor de tweede manche de koppeling maar gewoon helemaal te vervangen. Dit ging goed en vol vertrouwen stond ik weer op de startgrid totdat het rode lampje van de oliedruk begon te branden. Onder de crosskart lag een flink plas olie waardoor ik uiteraard niet kon rijden.”

“Het probleem met de olie konden we eenvoudig weer verhelpen en zodoende leek ik op weg te zijn naar een probleemloze derde manche. Maar ook nu begon de koppeling problemen te geven en besloot ik de crosskart langs het parcours te parkeren. Dat was het einde van een teleurstellende dag.”

“Ik had me de dit testweekend heel anders voorgesteld maar dit soort technische problemen kunnen helaas gebeuren, het blijft immers een mechanische sport. We hebben het daadwerkelijke probleem met de koppeling nog niet kunnen vinden en ook dus nog niet kunnen oplossen en daar baal ik ontzettend van. De aankomende weken gaan we natuurlijk druk aan de slag om het probleem boven wat te krijgen zodat we de eerste wedstrijd op Valkenswaard probleemloos kunnen rijden,” sluit Pim Garvelink af.

De volgende wedstrijd voor Pim zal op het Eurocircuit in Valkenswaard zijn