Daniël Willemsen op schema voor ONK Zijspancross in Lochem na valpartij in Italië

17 februari 2018  

Daniël Willemsen is op de weg terug na een zware valpartij, die hij vorige week tijdens een trainingsstage in Italie mee maakte met zijn bakkenist Robbie Bax. Robbie kwam er met een aantal schaafwonden en blauwe plekken vanaf. De toestand van Daniel leek serieuzer maar ook hij is al aan het herstellen en niets lijkt hem in de weg te staan om op tijd fit te zijn voor het seizoen.

‘’Het ging helemaal mis op een schans toen de mouse uit de voorband liep. We kwamen hard ten val waarbij ik drie gebroken ribben heb opgelopen. Ook vreesde men voor een breuk in mijn schouderblad maar gelukkig is dit niet het geval,’’ vertelt een optimistische Daniël Willemsen.

Willemsen liet zich gisteravond behandelen bij Fractury in Eersel waar geconstateerd werd dat er geen breuk zit in zijn schouderblad maar een klein scheurtje en een ontwrichting van het AC gewricht. Willemsen zal aankomende week meerdere keren behandeld worden om zo zijn r evalidatieperiode te versnellen.

‘’De behandeling is goed aangeslagen en mijn schouder voelt al beter aan dan toen ik er binnen stapte. Ik heb er goede hoop op dat mijn blessures de komende weken goed zullen herstellen zodat ik op zondag 4 maart van start kan gaan in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lochem.’’

Na de wedstrijd in Lochem begint drie weken later het wereldkampioenschap op het circuit van Oss!