Gerard van Lieshout kijkt uit naar finish Africa Eco Race

30 december 2017  

Morgen, op oudjaarsdag, is de start van de Africa Eco Race, maar Gerard van Lieshout kijkt vooral uit naar de finish van de rally op 14 januari. De Toyota naar de eindstreep aan het fameuze Lac Rose nabij de Senegalese hoofdstad Dakar brengen, is het belangrijkste doel van Van Lieshout en zijn navigator Guido Slaats.

Zonder noemenswaardige problemen kwam de T4F-equipe vandaag in Menton aan de Zuid-Franse kust door de keuringen voor de Africa Eco Race. Vooraf was Van Lieshout best een beetje gespannen. “Hoe vroeg je ook met alles begint en hoe je je ook voorneemt op tijd klaar te zijn, het komt toch altijd weer aan op het laatste moment”, vertelt hij bij de keuring. “We hebben tot de laatste minuut gewerkt om alles ingepakt te krijgen. Maar we hebben nu wel alles bij ons. Geloof ik.”

Gerard van Lieshout reed zelf de assistentietruck met de Toyota achterop naar Zuid-Frankrijk, navigator Guido Slaats kwam met het vliegtuig naar Menton waar de keuringen zijn. De podiumstart is morgenochtend in Monaco, waarvandaan de deelnemers aan de Africa Eco Race rechtstreeks doorgaan naar de boot die ze naar Marokko brengt, waar dinsdag de eerste etappe is.

“Dan gaat het echt beginnen”, zegt Van Lieshout handenwrijvend. “Verwacht van ons geen gekke dingen. Finishen is echt het belangrijkste. Natuurlijk hoop ik onderweg wel wat puntjes te pakken, zodat we een beetje aardig in het klassement blijven staan, maar risico’s ga ik daarvoor niet nemen. Dat hebben we de laatste jaren al genoeg gedaan. De boel heel naar de finish brengen is het belangrijkste. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de jongens in het team, die heel hard gewerkt hebben, en voor de sponsors