Boyd van der Voorn derde in Venlo

25 oktober 2017  

Husqvarna MX Rookie Boyd van der Voorn heeft zaterdag 21 oktober in Venlo tijdens de Internationale Jeugd uitwisselingswedstrijd van de MON de derde plaats behaald.

De MON heeft in samenwerking met twee motorsportbonden uit België en Duitsland een drietal uitwisselingswedstrijden georganiseerd. De laatste wedstrijd werd verreden op het zandcircuit van Venlo. Een 25-tal rijders uit België, Duitsland en Nederland verschenen aan de start. De uitslagen van de Nederlanders telden tevens mee voor het MON kampioenschap.

Tijdens de tijdtraining zette Boyd op zijn Ecomaxx-Husqvarna TC 125 de snelste ronde op de klokken. Voor de start van de manches mocht hij het beste plaatsje uitzoeken. Bij de start van de eerste manche kwam Boyd niet goed weg. Als twintigste ging hij de eerste ronde in. Al vrij snel werkte hij zich naar de voorste gelederen. De nummers één en twee waren echter te ver uitgelopen en moest Boyd genoegen nemen met de derde plaats.

Bij de start van de tweede manche was Boyd iets beter weg. Hij worstelde zich tussen de sterkere viertakten naar een negende plaats. Ook nu weer werkte Boyd zich naar voren. Hij kwam tot de tweede plaats. In de eindfase moest hij een plaatsje inleveren en werd wederom als derde afgevlagd.  Met twee derde plaatsen werd hij als beste Nederlander derde in de daguitslag.

Volgend weekend staan de Husqvarna MX Rookies aan de start van de laatste MON wedstrijd in Dongen. Boyd gaat aan de leiding van het Nederlands kampioenschap MX2 Jeugd en hoopt hij voor de vierde keer Nederlands kampioen te worden bij de MON.

De Rookies Jeremy en Damien Knuiman hebben deelgenomen aan een trainingskamp in Portugal tijdens de herfstvakantie. Damien zal de komende weken zijn rust nemen om in december weer fris aan de voorbereidingen te beginnen van het nieuwe seizoen. Jeremy, terugkomend van zijn zware beenblessure, is op dit moment al druk aan het trainen op de nieuwe Husqvarna 125cc als voorbereiding op het nieuwe seizoen.