Pim Garvelink sluit seizoen net naast podium af

23 oktober 2017  

Regen, wind, modder en uiteindelijk een waterig zonnetje. Dat waren de hoofd ingredienten van de Opendeurenrace van afgelopen zondag op het Duivelsbergcircuit in het Belgische Maasmechelen. Tijdens die Opendeurenrace werd ook de laatste ronde van het Belgisch Sprintklasse Kampioenschap verreden, de klasse waarin onder andere Pim Garvelink uitkomt.

Het was op de zondagochtend glibberen en glijden dankzij de flinke hoeveelheid regen die voorafgaand aan de wedstrijd en ook nog tijdens de vrije training en de eerste heat was gevallen. Voor Pim Garvelink begon de wedstrijd lastig. Hoewel hij tijdens de eerste heat redelijk op koers was wist hij de finish van de heat, door een technisch mankement, niet te bereiken. Ook de tweede heat verliep niet lekker maar desondanks dat wist Pim ditmaal wel aan de finish te geraken.

“Nou, het loopt allemaal niet vlekkeloos,” vertelt Pim Garvelink halverwege de wedstrijd. “In de eerste heat raakte mijn vader en ik elkaar waardoor ik uiteindelijk niet meer kon sturen. Tijdens de tweede heat kwam ik gewoon ontzettend slecht weg bij de start en dan moet je de hele heat in de achtervolging. Vervolgens gingen er voor mij nog een aantal de mist in waardoor ik wel wat plaatsen wist te stijgen maar vooral veel tijd verloor ten opzichte van de top van het klassement. Ik heb na de pauze nog wel wat te doen,” vervolgt Pim.

Na die middagpauze leek Pim er inderdaad goed voor te zijn gaan zitten. Hij vertrok in zijn heat vanaf pole position en pakte direct de leiding in de heat. In een prachtig duel met één van de sterke Belgische deelnemers wist hij uiteindelijk de winst in die heat te pakken. Ook in de laatste heat, de baan was ondertussen flink opgedroogd, vertrok Pim goed maar moest hij in eerste instantie genoegen nemen met de tweede plaats. Gedurende de hele heat was hij in de achtervolging en kort leek hij even de leiding in de heat over te nemen. Nadat zijn directe concurrent de jokerlap had gereden kwam hij en Pim zij aan zij terug op de baan. Maar door de betere lijn van zijn concurrent moest Pim acher hem de Duivelsberg op. Uiteindelijk bleek de tweede plaats in die heat en de vierde plaats in de wedstrijd het hoogst haalbare.

“Het is vanmiddag toch nog goed gekomen. Het starten ging weer goed en ik had vertrouwen in de auto. De overwinning in de derde heat was natuurlijk geweldig maar het gevecht tijdens de laatste heat was gewoon fantastisch. Dat ik uiteindelijk net aan tweede in die heat ben geworden is natuurlijk jammer maar juist voor dat soort gevechten rij je in een klasse als deze. Uiteindelijk ben ik vierde geworden in het Belgische Sprint Kampioenschap en daar ben ik gewoon heel tevreden mee. De komende tijd ga ik de Crosskart eens goed onder handen nemen zodat ik volgend seizoen weer met een strakke auto aan de start sta. Het seizoen is werkelijk omgevlogen. Ik wil mijn sponsors, het team, mijn ouders en opa en oma ontzettend bedanken voor hun steun dit jaar, ” sluit Pim Garvelink af.