Raivo Dankers sluit het ONK 125cc af met winst in Boekel

17 oktober 2017  

Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team heeft de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Boekel weten te winnen. Dankers kwam in de eerste manche in leidende positie rijdend ten val en moest genoegen nemen met een tweede plaats. Wel hield hij hiermee zijn kansen op de eindzege open. In de tweede manche kwam hij van buiten de top tien terug naar de koppositie en zette de volledige wedstrijd naar zijn hand.

Nadat Raivo in de tijdtraining een derde tijd op de klokken hadden weten te zetten, wist hij in de eerste manche een goede start te pakken en wist al snel de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Samen met Christopher Mills begon hij weg te lopen van de achtervolgende groep. Raivo hield goed stand op de eerste plaats totdat hij bij het passeren van een achterblijver verkeerd uitkwam en viel. Veel tijd ging hierbij verloren waardoor Mills een te groot had weten te slaan en Raivo genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Met nieuwe motivatie stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Echter toen het hek naar beneden knalde, kwam hij niet lekker weg en moest van buiten de top tien terug naar voren komen. Gelijk in de eerste ronde wist hij al vele plaatsen winst te boeken en al snel had hij zich op weten te werken tot in de kopgroep. Al snel ging hij in de aanval op de koppositie en wist in de derde ronde de leiding in de wedstrijd over te nemen. Raivo had een fijn ritme in handen en wist met snelle rondetijden weg te lopen bij de tweede man. Na een sterk gereden wedstrijd schreef hij de tweede manche met een voorsprong van 54 seconden op zijn naam.

Met een 2-1 in de manches won Raivo het dagklassement en sluit hiermee het seizoen op positieve wijze af. Hoe de plannen van de crosser uit Heesch er voor seizoen 2018 uitzien, zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Daguitslag ONK 125cc Boekel:

1 Raivo Dankers 95 Pnt

2 Christopher Mills 91 Pnt

3 Raf Meuwissen 83 Pnt

4 Max Schwarte 76 Pnt

5 Adam Collings 69 Pnt