RW Racing GP keert het tij

15 oktober 2017  

Op een opdrogend Motegi circuit, haalden Axel Pons en zijn crew zaterdag tijdens de belangrijke kwalificatie het beste uit de situatie.

Precies op tijd voor de kwalificatie sessies die in de middag plaatsvonden, verbeterden de weersomstandigheden en stopte het in Motegi met regenen. Dit feit kwam als geroepen voor het Nederlandse Moto2 team omdat zij tijdens voorgaande vrije trainingen op de natte baan erg veel problemen kenden.

Onder de verbeterende baancondities, kon Axel Pons zijn vertrouwen herwinnen, en daarnaast wist de Spanjaard zich slim in een snelle groep te settelen voor een aantal snelle ronden. Toen de vlag gevallen was, was het Pons die als eerste de finish passeerde en andere rijders nog hun laatste snelle ronde nog af konden maken. Hoe dan ook is de zestiende positie op de startgrid meer dan verwacht en geeft het hoop, met name na de slechte start van het weekend, voor de race

De Grand Prix van Japan start zoals altijd om 12.20 uur lokale tijd, maar het grote tijdsverschil zorgt ervoor dat het een vroege morgen zal worden in Europa!

#49 Axel PONS (RW Racing GP, KALEX), zestiende startplaats – 1´56.057 (15/16)
 “Eerlijk gezegd hadden we best wel wat geluk vandaag, dit omdat de baan opdroogde tijdens de kwalificatie. We konden tegen het einde van de sessie een aantal goede ronden rijden, al is het jammer dat ik als een van de eerste rijders de zwart/wit geblokte vlag kreeg. Dat is echt zonde omdat de baancondities beter en beter werden en we nog graag een poging hadden willen wagen. Een tijdsverbetering had er zeker nog ingezeten.. Alsnog is de uitkomst van deze kwalificatie oké, zeker gezien de slechte vorige sessies onder natte omstandigheden. Morgen zal het weer gaan regenen dus moet ik goed naar de data van gisteren kijken en gaan uitzoeken waar het fout ging. Ik denk dat we dit al redelijk weten maar we hadden eerder op deze situatie moeten reageren dan vlak voor de kwalificatie. Hier moeten we van leren en belangrijker, de juiste beslissing voor morgen maken om de problemen waar we op vrijdag mee te kampen hadden te voorkomen.”

Jarno JANSSEN (Team manager):
“Het is duidelijk dat we geen makkelijk weekend hebben hier in Japan. We hebben het moeilijk onder de natte omstandigheden, maar gelukkig konden we de set-up positief veranderen voor de droge condities.  Toen we Axel naar buiten stuurden was dat met een goede setup en vertrouwen. Hiernaast kon hij een groep snelle rijders volgen, met onder andere Morbidelli. Op dit punt kon Axel de sprong maken naar de top 10 met zijn rondetijden op de opdrogende baan. Jammer genoeg kregen we als eerste de zwart/wit geblokte vlag en hierdoor konden de anderen langer profiteren van de steeds beter wordende baan, wat ervoor zorgde dat wij terugvielen naar de zestiende plaats. Maar we moeten blij zijn met deze startpositie omdat, zoals gezegd, het er onder de natte omstandigheden niet hoopvol uitzag voor ons en we de weg een beetje kwijt waren. Maar dit gevoel op de droge baan geeft ons een goed gevoel voor morgen.”

Moto2™ GP of Japan – uitslag kwalificatie:

1 Takaaki NAKAGAMI / JPN / IDEMITSU Honda Team Asia / KALEX / 1´53.776

2 Alex MARQUEZ / SPA / Estrelle Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 1´53.904 +0.128

3 Xavi VIERGE / SPA / Tech 3 Racing / Tech 3 / 1´54.046 +0.270

16 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 1´56.047 +2.271

Moto2™ GP of Japan – Tijdschema zondag 15 oktober (CET):

02:10 – 02:30 Warm Up

05:20 Race (23 ronden – 110.423 km)

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com