Sainz verhuist naar Renault na GP Japan

7 oktober 2017  

De Spaanse Formule 1-coureur Carlos Sainz stapt zondag na de Grand Prix van Japan van Toro Rosso over naar Renault. Bij de Franse renstal neemt hij het stoeltje over van Jolyon Palmer. De 26-jarige Brit stelde ook dit seizoen danig teleur en ontpopte zich met een reeks aan incidenten als een brokkenpiloot.

Palmer, bezig aan zijn tweede seizoen bij Renault, kondigde zijn tussentijdse vertrek zelf aan. ,,De race in Japan zal mijn laatste voor het team van Renault zijn. Het was een geweldig uitdagend seizoen. Ik wil zondag het hoogst haalbare resultaat neerzetten. Daarna ga ik diverse opties voor mijn toekomst bekijken.”

Sainz stond al klaar om Palmer aan het einde van dit seizoen te vervangen bij Renault. Met nog vier races te rijden, na Japan, is het Formule 1-avontuur voor de Brit nu echter voorlopig voorbij. Sainz, bij Toro Rosso voormalig ploeggenoot van Max Verstappen (nu Red Bull), zal over twee weken in de Verenigde Staten zijn debuut maken voor zijn nieuwe renstal waar hij de teamgenoot wordt van de Duitser Nico Hülkenberg.

Door het vertrek van Sainz keert Daniil Kviat in Texas waarschijnlijk weer terug bij Toro Rosso. Hij moest eind vorige maand plaatsmaken voor de Fransman Pierre Gasley.

Sainz wordt door Renault formeel gehuurd van Red Bull, eigenaar van Toro Rosso. Als onderdeel van deze deal kan Toro Rosso het contract met de Franse autofabrikant beëindigen en overstappen op motoren van Honda.