Compleet raceweekend voor Pim Garvelink op Duivelsbergcircuit

3 oktober 2017  

Na vorige maand al een volledig  weekend op het Duivelsbergcircuit in actie te zijn gekomen mag Pim Garvelink aankomend weekend wederom op beide dagen in actie komen. Ditmaal zal hij echter beide dagen rijden in zijn Suzuki Crosskart. Op zaterdag een wedstrijd meetellend voor het regionale rallycross kampioenschap (VAS) terwijl hij op zondag een demonstratiewedstrijd mag gaan rijden.

“Ik heb ontzettend veel zin in aankomend weekend. Het Duivelsbergcircuit blijft gewoon een mooi circuit om te rijden.  Er is nogal wat regen gevallen en ook voor de aankomende dagen wordt er nog flink wat regen voorspelt. Het zal aankomend weekend daarom een lastige wedstrijd gaan worden. Maar we hebben allemaal last van die lastige omstandigheden en dat maakt juist deze sport zo geweldig om te beoefenen,” vertelt Pim Garvelink.

Maar liefst vijftien deelnemers staan aankomende zaterdag aan de start in de sterk bezette Sprintcar klasse. Pim zal dan ook alle zeilen bij moeten zetten om een goede klassering te behalen.

“Het wordt zaterdag weer een geweldige strijd. Er is zoveel tegenstand in deze klasse en er wordt echt gestreden om iedere meter. Een foutje is snel gemaakt en wordt ook direct afgestraft maar die uitdaging vind ik echt geweldig. Mijn doel voor zaterdag is weer een podiumpositie en ik ga mijn uiterste best doen om dat te halen,” vervolgt Pim Garvelink.

Op de zondag zullen de sprintcars een demowedstrijd rijden. In 2018 zullen de junioren in het Belgisch Rallycross Kampioenschap gaan rijden in de Crosskarts, echter wel Crosskarts voorzien van minder vermogen.

“In Belgie mogen de junioren volgend jaar rijden in de Crosskarts en dat is voor de jonge rijders natuurlijk erg mooi. Om het veilig te houden zullen ze wel gaan rijden met minder vermogen en om de junioren er wat meer gevoel bij te geven zullen wij aankomende zondag ook gaan rijden met onze Crosskarts, ook met minder vermogen. Ondanks dat we met minder vermogen rijden denk ik toch dat het weer erg waardevol is om deel te nemen, iedere wedstrijd is weer meer ervaring en dat is ook in de rallycross erg belangrijk,” sluit Pim Garvelink af