Team Nederland opnieuw tweede in MX des Nations

2 oktober 2017  

Het Nederlandse MX des Nations team dat bestond uit Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Brian Bogers zijn er voor het tweede achtereenvolgende jaar in geslaagd om op het podium te eindigen. Op het modderige circuit van Matterley Basin in Engeland wisten ze achter team Frankrijk op een tweede plaats te eindigen.

Jeffrey Herlings won de open klasse met een dubbele zege. In de eerste manche kwam hij in leidende positie rijdend even ten val maar hij herstelde zich goed en wist de koppositie terug over te nemen van Romain Febvre en kwam als winnaar over de finish. In zijn tweede manche verloor hij in de beginfase tijd op de twee leiders omdat het even duurde voordat hij Jeremy van Horebeek te pakken had. Toen hij hier langs was dichtte hij het gat tot aan de twee leiders. Romain Febvre wist hij te passeren maar voor Max Anstie kwam hij net een ronde tekort waardoor hij wel de open klasse won maar in de manche als tweede finishte. “Ik ben niet helemaal tevreden. Ik had hier graag met het team gewonnen en natuurlijk de laatste manche. Ik heb een sterk tweede deel van het seizoen gereden en ik heb laten zien dat ik 1 van de snelsten ben, wat vertrouwen geeft voor het nieuwe seizoen,” vertelt Jeffrey.

Brian Bogers eindigde als vijfde in de MX2 klasse. De crosser uit Eindhoven reed een ijzersterke eerste manche waarin hij derde werd in zijn klasse. In de tweede manche had hij wielspin bij de start waardoor hij in de achterhoede aan de wedstrijd moest beginnen. Omdat hij ditmaal samen reed met de open klasse, was het moeilijk om naar voren te komen. Toch deed Bogers dit heel netjes en kwam als negende over de finish waarvan hij de vijfde MX2 rijder was. “Als we op vrijdag hadden gezegd dat we tweede zouden worden, hadden we hier gelijk voor getekend. Tuurlijk hadden we hier graag gewonnen maar Frankrijk had een heel sterk team en lieten vandaag geen steken vallen,” vertelt Brian.

Glenn Coldenhoff pakte in de eerste manche een hele goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Op het spek gladde circuit moest hij gedurende de wedstrijd een paar plaatsen prijsgeven en kwam als achtste binnen. In zijn tweede manche had hij net als Brian wielspin bij de start en kwam niet goed weg. Glenn vocht voor wat hij waard was en kwam de top tien binnen. Helaas maakte hij toen een fout waarbij hij kostbare tijd verloor. Coldenhoff finishte als elfde en verzekerde zich hiermee van een achtste plaats in de MXGP klasse. “Ik ben niet tevreden. Nadat ik in de eerste manche mijn bril af moest doen, ging het niet meer. In de tweede manche had ik veel wielspin bij de start en moest ik in het gedrang aan de wedstrijd beginnen. Ik had het moeilijk vandaag maar mooi dat we als team weer tweede zijn geworden,” vertelt Glenn.

In het landenklassement eindigde team Nederland achter Team Frankrijk op een tweede plaats en leverden hiermee een grote prestatie. “De rijders zijn teleurgesteld maar ze hebben het goed gedaan. De omstandigheden waren moeilijk en Frankrijk was zeer sterk vandaag,” vertelt bondscoach Marcel Hartman.

Einduitslag MX des Nations:

1 Team Frankrijk               20 pnt

2 Team Nederland             31 pnt

3 Team Groot Brittannië     32 pnt