Willemsen/Bax spelen belangrijke rol in overwinning Team Nederland in Sidecarcross of Nations

25 september 2017  

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben dit weekend een belangrijke rol gespeeld in de overwinning van Team Nederland in de sidecarcross of nations in het Italiaanse Cingoli. Willemsen/Bax finishten op een tweede en een vijfde plaats in de manches en sloten hiermee het internationale seizoen op positieve wijze af.

Het circuit van Cingoli is prachtig met veel hoogteverschillen en mooie schansen. Gelijk had het team haar draai gevonden op de baan en al snel was het duidelijk dat ze mee konden vechten voor de ereplaatsen. ‘’Cingoli is echt een prachtige baan waar we echt van hebben genoten. Het is ver van huis maar we hebben hier echt een circuit gekregen waar je je op kunt uitleven. Wanneer je hier boven op de berg staat, kijk je uit over het stadje van Cingoli, wat het echt prachtig mooi maakt,’’ vertelt Daniel enthousiast.

Nadat de tijdtraining op zaterdag goed was verlopen, wisten ze in hun eerste manche op zondag lang aan de leidi ng te rijden. Echter door een foutje kwamen Giraud/Mucenieks erlangs en werden ze teruggeslagen naar een tweede plaats. Daniel en Robbie slaagden er niet meer in om de koppositie terug te veroveren en sloten de manche af als tweede.

Voor de start van hun tweede manche begon het hard te regenen waardoor de baan spiegelglad was geworden. ‘’Even twijfelde ik eraan of we wel boven zouden komen op de spekgladde hellingen maar dit viel reuze mee. We zijn als vijfde over de finish gekomen en omdat ook Bax/Kunnas en Hermans/van Gaalen goede resultaten neer hebben weten te zetten, hebben we als team Nederland het landenklassement gewonnen.’’

Voor Daniel en Robbie zitten de internationale wedstrijden er nu op maar ze zullen hier en daar nog wel een wedstrijd meepakken om in het ritme te blijven. ‘’We gaan absoluut niet stil zitten en kijken al rustig vooruit naar volgend jaar. Dit jaar is zeer geslaagd geweest en ik wil dan ook alle sponsoren en mensen die ons hebben geholpen bedanken voor wat ze voor ons hebben gedaan.’’

Foto’s: Dries Dewitte

Einduitslag landenklassement Sidecarcross of Nations:
1 Team Nederland 14 Pnt
2 Team Frankrijk 22 Pnt
3 Team Belgie 29 Pnt
4 Team Engeland 34 Pnt
5 Team Tsjechie 44 Pnt