Nul score voor Renzo van Emmerik in NK SuperCup 1000 race

25 september 2017  

In de NK SuperCup 1000 wedstrijd van 23 september op het Circuit van Assen heeft Renzo van Emmerik door een valpartij geen punten behaald.

Omdat er bij vrije trainingen de nodige problemen waren op te lossen waarvan pas in de avonduren de oorzaak werd gevonden was er tijdens de kwalificatie trainingen weinig tijd om de set-up te proberen die was ontwikkeld om de rondetijden verder te kunnen verbeteren. Tegelijk moest Van Emmerik zorgen dat hij met een snelle ronde een goede startpositie zou verwerven voor de wedstrijd, en dat lukte redelijk met een zevende startplek.
Van Emmerik: “ We waren het vertrouwen en de motor weer aan het verbeteren na de zware crash tijdens de laatste race die ik reed op het TT-circuit. We hadden veel problemen opgelost en stappen gemaakt.”

Met een redelijke start van de wedstrijd kwam de coureur uit Meeuwen na de eerste twee ronden als zesde door.

Van Emmerik: De motor voelde goed aan in de race en ik zat er goed bij. Toen gleed zonder waarschuwing het voorwiel onder mij vandaan. Er bleek olie gelekt te zijn op de baan. Helaas reed ik daar precies doorheen omdat ik in die bocht een iets andere lijn reed als de meeste andere rijders. Een andere rijder viel even later op precies dezelfde plek. De motor is zo hard gestuiterd dat het bovenop de bandenstapel belandde. De schade aan de BMW is aanzienlijk groot en dus ook de kosten. Ik ben niet negatief ingesteld en ik probeer altijd iets positiefs ergens uit te halen maar dat valt nu even niet mee. Dit is ontzettend balen.”