Kampioenschap Mercedes SLK Cup wordt pas op de laatste wedstrijd beslist

25 september 2017  

Afgelopen zondag vond de één na laatste wedstrijd plaats van de Mercedes SLK Cup op het circuit van Zandvoort. Met een deelnemersveld veld van 21 SLK’s , (een paar rijders hadden op het laatste afgemeld), werd het toch een aantrekkelijk startveld . Waaronder deze keer drie vrouwelijke deelneemsters,  Kimberley van Drunick , Vivienne Weijs en Rianne Bergman die respectievelijk in een wagen van Multi Events en JW Racing aan de start verschenen. Nieuw onder de deelnemers ook oud – Chevrolet Kalos rallyrijder van weleer, Hans Leegsma, die een wagen gehuurd had van MDM motorsport.

Door de dichte mist, die s ’morgens rond het circuit hing, werd een uur later begonnen met de tijdtraining  waardoor de vrijetraining kwam te vervallen. Dit belette niet dat Niels Nipperus de Pole positie  weer voor zich opeiste. In de loop van de morgen brak de zon door, waardoor er om half twee de eerste race van de SLK Cup van start kon gaan. Met een uiterst spannend verloop van deze race. Met minimale verschillen was het treintje rijden tussen Niels Nipperus, Joey van Beek en  Theo van de Berg, Dirk Van Dijk, Johan de Rouw en Robin Vogel. Waarbij er tussen de 1e en de 6e rijder nog geen seconden verschil zat. Opvallend was het optreden van  Eelco Sirag, die  een geweldige dag had en op minder van een seconde volgde. Nieuwkomer en voor de eerste keer aan de start van de SLK Cup, Ad Kras, van Kras reizen was het de vuurdoop.

De tweede race  was er één om door een ringetje te halen . Bij de start was het Theo van de Berg die direct de leiding nam , direct gevolgd door Niels Nipperus, Dirk van Dijk en Joey van Beek. Na 6 ronden voorop gelegen te hebben was het wederom Niels die van een klein foutje van Theo profiteerde en opnieuw de koppositie voor zich opeiste. Achter dit zestal was het vooral een gevecht tussen Eelco Sirag, Johan de Rouw, Henk Maassen vd Brink en Robin Vogel.  Meer in het achterveld was het opmerkelijk optreden van Wybe Veenstra, die nadat hij zijn snelste tijd ooit realiseerde, in de grindbak terecht kwam. Grote pechvogel in deze race was Rianne Bergman die na één ronde de SLK aan de klant moest  zetten. Al met al was het weer een schitterende wedstrijd met veel strijd en een sportief verloop. Door het  dit jaar gehanteerde schrapresultaat is het tot de laatste wedstijd spannend, wie er zich dit jaar als Mercedes SLK Cup kampioen mag huldigen. Grote kanshebber is Niels Nipperus, echter Dirk van Dijk kan ook nog kampioen worden. Het verschil in punten bedraagt 53. Met  nog een wedstrijd te gaan is er dus nog alles mogelijk. Volgende race > zaterdag 14 oktober Zandvoort
Uitslag  Race Zandvoort 24 september

1e Niels Nipperus                                                          11e Gertjan Konijnendijk
2e Theo van de Berg                                                     12e Vivienne Weijs
3e Joey van Beek                                                            13E Wout de Graaf
4e Dirk van Dijk                                                              14e Hans van Beek
5e Henk Maassen van de Brink                                   15e Ad Kras
6e Eelco Sirag                                                                 16e Menno van Lunen
7e Robin Vogel                                                               17e Kimberley van Drunick
8e Johan de Rouw                                                          18e Hans Leegsma
9e  Nandor Trumpi                                                        19e Rianne Bergman