Husqvarna MX Rookies doen buitenlandse ervaring op in Weilerswist.

21 september 2017  

De Husqvarna MX Rookies Damien Knuiman en Boyd van der Voorn namen dit weekend deel aan de MON-uitwisselingswedstrijd in Weilerswist (D).

Damien Knuiman liet zich om meer wedstrijdritme en snelheid op te doen, inschrijven bij de 85 cc klasse. De dagen voor de wedstrijd had het flink geregend en de baan was behoorlijk modderig en glad. In de tijdtraining liet Damien zien dat hij op zijn Ecomaxx-Husqvarna TC 65 niet onderdeed voor het grote geweld van de 85 cc-ers.  Damien klokte een goede zevende tijd. Bij de start van de eerste manche kwam Damien slecht weg want zijn motor sloeg af. Als allerlaatste begon hij aan de eerste manche. De kleine man ging geen gevecht uit de weg en knokte zich naar voren. Op het moment dat hij werd afgevlagd bezette hij de veertiende positie. Een hele mooie prestatie. Bij de start van de tweede manche kwam Damien zeer goed weg. Hij dook als negende de eerste ronde in. Gedurende de wedstrijd moest hij eerst twee plaatsjes inleveren om vervolgens weer twee posities terug te winnen. In de voorlaatste ronde raakte Damien net voor een schans de controle over zijn motor kwijt. De motor schoot onder hem uit en stuitte Damien op de harde ondergrond. Hij was behoorlijk aangeslagen en het kostte hem even tijd, voordat hij zijn weg kon vervolgen. Op plaats 24 kwam Damien binnen. Op flink wat schaafplekken (al zijn behang eraf aan zijn linkerzijde) na, had de val gelukkig geen verdere gevolgen. Aan het einde alles opgeteld, toch een derde plaats totaal bij de 85 cc kleine wielen.

Boyd van der Voorn kwam in de klasse MX2 Jeugd aan de start. Hij moest het opnemen tegen onder andere Duitse en Belgische rijders. In de tijdtraining zette hij op zijn Ecomaxx-Husqvarna TC 125 een knappe vierde tijd op de klokken. Na de start van de eerste manche kwam Boyd als negende uit de eerste bocht. Gedurende de manche knokte hij zich naar voren. De wedstrijd was eigenlijk iets te kort, want hij kwam als tweede uiteindelijk vier seconden tekort op de kopman. Bij de start van de tweede manche was Boyd wat scherper en pakte de tweede plaats in de eerste bocht. Het had voor de manche even geregend, waardoor Boyd ten opzichte van de thuisrijders even wat voorzichtig was. Hij kwam in een fel gevecht terecht met de derde man. Uiteindelijk won hij dit duel en kon de achtervolging inzetten op de kopman. Twee ronden voor het einde kreeg hij echter te kampen met een aflopende achterband en moest hij snelheid terug nemen. Later bleek er een flinke spijker in de band te zitten. Zijn voorsprong op nummer drie was behoorlijk, waardoor hij zijn tweede plaats zou kunnen vasthouden. Op twee bochten voor de finish sloeg zijn motor door een technisch mankement af. Boyd kreeg hem wel weer aan de praat, maar dit kostte toch een groot aantal plaatsen. Als veertiende kwam hij over de finish. In de totaalstand werd Boyd zesde.

Bij Jeremy Knuiman zijn inmiddels de schroeven uit zijn bovenbeen verwijderd. Hij moet nu de komende drie weken rust houden. Hij is zeer gemotiveerd en zal zich helemaal gaan richtten op het komend seizoen.

Op woensdag 20 september jl. tekenden de KNMV en het Ministerie van Defensie een samenwerkingsconvenant, zodat in de toekomst meer mogelijkheden geboden kunnen worden voor motorsportend Nederland. Eén van de mogelijkheden hiervan is begeleiding voor rijders uit de Nationale selektie van de KNMV. Hiervoor waren Jeremy en Damien uitgenodigd om samen met brigadier generaal Smits, luitenant-kolonel Frieling en directeur KNMV Patrice Assendelft dit heuglijke feit te ondertekenen