Eurol Hellendoorn rally

20 september 2017  

Het jaarlijks grootste rally sport evenement vond dit jaar weer plaats in Nijverdal. Hellendoorn rally in Nijverdal, ja alles was nu in Nijverdal. De service , keuring en start en finish. Dit alles bij de hoofdsponsor Eurol olie in de straat. Een nieuw bestuur en een nieuwe opzet. Hier en daar wel wat verbeter punten. De winnar was al bekend voor de start van de wedstrijd Dennis kuipers. Wat wil je als er maar een top WRC aan de start staat. En de rest van de toppers in een R5 aan de start staan. In mijn ogen had Kuipers een eerlijke overwinning gehaald als hij ook een R5 had bestuurd. Nu met twee vingers in de neus op weg naar zijn 5e Hellendoorn zegen.En het vervallen van de KP Lutenberg. Nu was het in mijn ogen geen proef maar velen zijn er weg van. De eerste KP was dit jaar Notter met mooie stukjes onverhard. Dit jaar gestaan bij het lange onverharde stuk uit. Halverwege was het zwaar zo te horen van waar wij stonden. Hier bijzondere foto`s gemaakt vanaf een mooie hoogte. Dit is niet de KP van de X2 en de Nissan piloot Gerad Tijink. Tijink stond na 5 meter van de start stil. Een pin van de koppeling was weg en zonder kom je niet ver. Harry Mijers vond ook zijn waterloo. Kp Markelo was Dennis sneller als zijn vader Rene. Deze reed de 0 wagen en was een minuut eerde gestart. Door dit voor van heeft Dennis niet alle kp`s gewonnen van deze Hellendoorn rally. Stand na dag 1 1 kuipers 2 Ten Brinke 3 Kobus en 4 de Jong en op plaats 5 van deijne die voor het eerst in een R5 reed. Hij durfde wel de stap te zetten om in een R5 te rijden tegen de rest. Zaterdag was het feest rond Den Ham. Het eerste punt was het weer van daar gaan we weer. Af gelint te grote van een voetbalveld. Dan is de keus snel gemaakt een punt zoeken waar geen officials staan. Dan kom je op een punt waar 15 meter is afgelint. Schiet mij maar lek ik begrijp van het linten niks meer. Maar een ding begrijp ik wel dat ze soms kompleet door slaan. En dan nog niet eens over de bordjes van verboden voor publiek lang de kant van de weg. Ze kunnen wel rijden zonder navigator, gewoon volg de bordjes. Al die bordje op de foto`s het zou verboden moeten worden, Zaterdag op naar Den Ham voor dag twee. een stuk onverhard waar een paar jaar geleden ook hebben gestaan, hier kwamen ze drie keer voorbij. de tweede keer verder op dezelfde kp gestaan waar ze twee keer voorbij kwamen. Na deze kp waar het ook begon met regenen zijn wij naar Ypelo gereden waar we een mooi punt op onverhard hadden, Maar hier ook verboden voor publiek je moest hier op een afstand van 200 meter staan.
iets wat weer voor veel gemekker van de toeschouwers tot gevolg was. En dan de controle op de kaartjes deze stonden na de brug, en het pad waar het publiek kon kijken was voor de brug dus iedereen kon voor niks kijken. Tegenwoordig moetje een lens hebben van heb ik jou daar om nog redelijke foto`s te maken.
Op deze kp waren van Kamperdijk en Haverkate die de wagens in de sloot parkeerde op een stuk onverhard, Hopelijk komt Kuipers volgend jaar met een gelijk waardige auto om dan eens een eerlijke strijd aan te gaan