Laatste ronde van het NK Rallycross 2017 voor Pim Garvelink

17 augustus 2017  

Aankomend weekend, zaterdag 19 en zondag 20 augustus, vormt het Eurocircuit vlakbij Valkenswaard, het strijdtoneel van de vijfde, en laatste, ronde van het Nederlans Kampioenschap Rallycross. Ook de Sprinters, met onder andere Pim Garvelink, komen aan de start op het roemruchte circuit en de strijd zal, net als het gehele seizoen, op het scherpst van de snede zijn.

Pim Garvelink bezet momenteel de achtste plaats in het kampioenschap en er lijken nog wel mogelijkheden te zijn voor de jonge Brabander om een paar plekjes te stijgen.

“Het is alweer het einde van het seizoen in Nederland en dat is toch wel jammer. Dit weekend is mijn doel, zeker na de wedstrijden onlangs op het Duivelsbergcircuit, een podiumpositie en dan zie ik wel wat het mij brengt in de strijd om het kampioenschap. Een derde plaats is theoretisch nog mogelijk maar ik ben erg blij als ik nog kan stijgen naar een zesde plaats,” vertelt Pim Garvelink.

Alle elf coureurs in de tussenstand van het Formula Sprintcar klassement komen aan de start aanstaand weekend. Ondanks de progressie die Pim Garvelink het afgelopen jaar heeft doorgemaakt zal het een pittige taak worden om het podium te bereiken op Valkenswaard.

“Het zal dringen worden op de baan, zeker tijdens de semifinale en de afsluitende finale. Iedereen wil nog een plekje of meer stijgen en zal daar dan ook vol voor gaan strijden. Er zal worden gevochten om iedere meter, waarschijnlijk ook de meters die er eigenlijk niet zijn. Ik hoop dat alles op zijn plek valt en ik nog een plek of twee kan stijgen in het kampioenschap,” sluit Pim Garvelink af.

De wedstrijden zijn verspreid over de zaterdag en zondag waarbij op zaterdag de actie daadwerkelijk start rond het middaguur. Op zondag zijn de coureurs actief vanaf een uur of tien en aan het eind van de middag zijn de winnaars van de dagprijzen maar ook de uiteindelijke kampioenschapsstanden bekend.