Wederom kwalificatie voor Husqvarna MX Rookie Boyd van der Voorn

16 augustus 2017  

Boyd van der Voorn reed afgelopen weekend zijn tweede EMX 125 tijdens de GP van Zwitserland in Frauenfeld. Middels de Last Chance wist hij zich op zijn Ecomaxx Husqvarna TC 125 te plaatsen voor de wedstrijd.

Het middelharde en snelle circuit met veel sprongen was op zijn lijf geschreven. Boyd had er het volste vertrouwen in. Hevige regenval vooraf gooide bijna roet in het eten. Zaterdagmorgen om 07.00 uur begon de training voor Boyd. De baan was veranderd in een grote modderpoel. Boyd kon niet echt in zijn ritme komen en sloot de tijdtraining af op de 22e plaats. De beste 15 plaatsten zich automatisch, dus Boyd was aangewezen op de Last Chance wedstrijd.

De Last Chance betreft 20 minuten en gaat om twee ronden. De eerste tien gaan door naar de uiteindelijke wedstrijd. Boyd pakte een goede start, maar in de tweede bocht viel een voorganger stil. Boyd kon hem niet meer ontwijken en kwam ten val. Als 38e kon Boyd uiteindelijk aan zijn wedstrijd beginnen. Ronde voor ronde knokte hij zich naar voren. De baan was inmiddels wat droger geworden en dat lag hem beter. Hij zette zelfs de snelste rondetijd op de klokken. Uiteindelijk finishte Boyd als elfde. Echter, de tiende man werd gediskwalificeerd, waardoor Boyd zich alsnog kwalificeerde voor de wedstrijd.

De start van de eerste manche was goed. Als 25e kwam hij uit de tweede bocht. Bij een inhaalmanoeuvre kwam Boyd op een nat gedeelte van de baan terecht, waardoor zijn motor uitbrak. Dit kostte hem zo’n 12 plaatsen. Hij vocht voor wat hij waard was en finishte als 34e.

Op zondag werd de tweede manche verreden. Nu was de baan niet door regen, maar door overdadig sproeien een grote modderpoel. Dit was zeker geen voordeel voor de lichte Boyd. De start was wederom goed. Nu ook weer rond de 25e plaats. Vanwege de vele modder moest hij zijn bril afdoen. In de derde ronde kreeg Boyd een steen op zijn rechteroog. Gedurende een aantal ronden werd zijn zicht sterk belemmerd. Ook nu weer bleef hij knokken en werd uiteindelijk op P32 afgevlagd. Al met al tevreden en een mooie ervaring rijker ging men huiswaarts.

Komend weekend neemt Boyd deel aan de laatste EMX 125 tijdens de GP van Zweden.