Raivo Dankers scoort een achtste plaats in het EMX125 Kampioenschap in Zwitserland

14 augustus 2017

Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team heeft in de voorlaatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in het Zwitserse Frauenfeld een achtste plaats weten te behalen. Dankers wist deze positie in de tweede manche te pakken. In de eerste manche vocht hij tot in de slotfase om de punten maar door een valpartij in de laatste ronde kwam hij toen niet verder dan een 23ste plaats.

In de week voor de wedstrijd in Zwitserland had Raivo zoveel mogelijk rust gehouden om zijn stuitje, die hij tijdens de EMX125 wedstrijd in Lommel had geblesseerd, zoveel mogelijk rust te gunnen. Het regende veel in Zwitserland maar toch vielen de omstandigheden nog alleszins mee toen de rijders op zaterdagochtend om 07:00 uur het circuit op gingen om te trainen. Raivo had al snel een goed ritme gevonden op de baan en wist in de beginfase van de training een scherpe tijd neer te zetten. Heel even stond hij hiermee op een tweede tijd en uiteindelijk kwalificeerde hij zich met een vierde tijd in zijn groep rechtstreeks voor de wedstrijd.

De eerste manche werd pas na 14:00 uur verreden waardoor de omstandigheden compleet anders waren dan in de training. Raivo pakte een redelijk goede start en kon rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Echter in de harde sporen kwam hij in de eerste ronde op veel plaatsen niet goed uit waardoor hij terugzakte tot buiten de top twintig. Raivo had het moeilijk om in zijn ritme te komen en ook kampte hij met harde onderarmen. Toch vocht hij door en kwam in de slotfase de punten binnen. Echter op een negentiende plaats rijdend kwam hij in de laatste ronde op een bult met veel diepe sporen ten val. Verschillende plaatsen gingen hierbij verloren waardoor de crosser uit Heesch teleurgesteld als 23ste over de finish kwam. Daarnaast gaf hij aan dat hij tijdens het rijden veel last had van zijn stuitje waardoor er besloten werd om voor de tweede manche een pijnstiller te nemen.

De tweede manche werd op zondagochtend verreden en toen lag het circuit er een stuk droger bij. Raivo kwam bij het vallen van het starthek niet heel goed weg maar koos in de tweede bocht voor het buitenspoor waardoor hij vele rijders wist te passeren en als derde aan de wedstrijd kon beginnen. Het rijden ging ditmaal beter dan in de eerste manche en lang wist hij stand te houden op een vijfde plaats. Omdat hij in de slotfase van de manche opnieuw last kreeg van harde onderarmen kon hij het stuur bijna niet meer vasthouden. Hij liet het tempo iets zakken en verloor daardoor drie plaatsen en kwam op een nette achtste plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Raivo op een zestiende plaats en in de tussenstand om het Europees Kampioenschap bezet hij nu de zeventiende plaats. Aankomend weekend wordt de laatste wedstrijd van het kampioenschap verreden in het Zweedse Uddevalla.