Axel Pons weer in de punten

13 augustus 2017  

RW Racing GP beëindigt een moeilijk weekend tussen de Oostenrijk bergen met punten op zak.

Het bezoek van het MotoGP circus aan het heuvelachtige circuit in Oostenrijk zorgde voor lachende gezichten binnen het RW Racing GP aan het einde van het raceweekend. De in Barcelona geboren 26-jarige coureur zette een sterke prestatie neer en was erop gebrand om punten te behalen na enkele moeilijke races. Ondanks de mooie weersomstandigheden kampte Pons met enkele problemen terwijl hij ondertussen in gevecht was voor een goede klassering. Uiteindelijk was hij in duel met zijn jongere broer Edgar terwijl technisch directeur Hans Spaan bezig was met extra topsnelheid vinden voor de Moto2 machine van het team.

Na een drukke openingsfase van de tweede seizoenshelft met achtereenvolgende GP’s in Brno en Spielberg vervolgt het kampioenschap zich in Silverstone over twee weken.

#49 Axel PONS, 13th (Positie kampioenschap 22e, 13 punten):

“Uiteindelijk konden we vandaag plaatsen goedmaken en een aantal punten scoren maar ik ben zeker niet tevreden. We hebben nog veel werk te verrichten. De motor stuurde goed dit weekend. Ik denk toch dat er nog veel te verbeteren valt op allerlei vlakken en ikzelf moet me ook beter gaan aanpassen om op een betere manier te rijden. Iedere ronde die ik reed begon ik de motor beter te begrijpen maar het grote probleem is dat we tekort komen aan topsnelheid. We hadden veel moeite met het bijhouden van onze concurrenten tijdens de race. Het is moeilijk en frustrerend wanneer je je tegenstanders niet kunt volgen in een slipstream. Hoe dan ook, ik weet zeker dat Hans hiervoor een oplossing kan vinden voordat we naar de volgende race gaan. Als we dit probleem in Silverstone nog steeds hebben dan wordt het heel lastig want daar heb je lange rechte stukken waar je de topsnelheid echt nodig hebt.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“We zijn blij want we zijn weer in de punten geëindigd na een aantal moeilijk weekenden. Het was zeker geen makkelijk race want het was een zwaar gevecht. Dit zagen we gisteren ook al aan de rondetijden die erg dicht bij elkaar lagen. We hebben het goed gedaan vandaag en dankzij deze dertiende plaats hebben we weer nieuwe energie voor de komende races op Silverstone, Misano en Aragón. We kijken er naar uit. Daarnaast zijn we tevreden met Axel’s prestaties die het niet makkelijk heeft gehad na een beetje pech vanochtend. Hij is er snel bovenop gekomen en vocht zich terug door het veld tijdens de race. Hij had een spectaculair gevecht met zijn broertje en het was goed om te zijn dat hij die strijd won.”

 

Moto2™ Motorrad GP von Österreich – Uitslag na 25 ronden:

1 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 37´39.370

2 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / +1.312

3 Thomas LÜTHI / SWI / CarXpert Interwetten / KALEX / +2.544

13 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / +23.008

 

Tussenstand Moto2™:

1 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 207

2 Thomas LÜTHI / SWI / Garage Plus Interwetten / KALEX / 181

3 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 153

21 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 16

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com