Jaap van Lagen steelt de show in de Mercedes SLK Cup.

10 augustus 2017  

Niet minder dan 19 SLK rijders kwamen er zaterdag 5 augustus aan de start van de Mercedes SLK Cup. Met als grote blikvanger deze keer Jaap van Lagen, die  als gastrijders was uitgenodigd door Hans Van Beek het Ciass Ede bv. Hans heeft al een lange relatie met Jaap en in die hoedanigheid heeft hij Jaap in de SLK laten rijden.

De kwalificatie verliep al uiterst spannend doordat er  6 rijders in dezelfde seconde rondkwamen, met Niels Nipperus als winnaar, Die kon het extra punt weer toeschrijven in zijn punten totaal. Dit keer bestond het wedstrijdschema uit drie races. Tijdens de eerste race waren het vooral Niels Nipperus / Theo van de Berg en Jaap van Lagen die de toon aan gaven , direct gevolgd door Dirk van Dijk en Robin Vogel. Omdat Jaap van Lagen buiten de punten valt ( telt niet mee in het kampioenschap) haalde Theo van de Berg de volle buit binnen. Grote  Pechvogel was Hans Leegsma, de rallyman uit de Chevrolet Kalos Rallytijd, die als gastrijder van MDM optrad maar helaas met een kapotte versnellingsbak moest opgeven ,net zoals Eelco Sirag. Achter het drietal koplopers ontstond een felle strijd tussen Joey van Beek, Wout de Graaff en Johan de Rouw

De tweede race was het weer Jaap van Lagen die de toon aan gaf, met Niels Nipperus als tweede gevolgd op door Theo van de Berg, allen binnen een seconden. Nieuw was ook de zoon van Nandor Trumpi, Robin die deze keer het stuur had overgenomen van zijn vader die op vakantie was. Eelco Sirag  had zijn zaakjes nu weer voor elkaar en kon de strijd aan met Ad Bouman en Lars Poel,

Tijdens de derde en tevens  laatste race werd de strijd weer uitgevochten door de drie kemphanen Jaap- Niels en Theo, direct gevolgd door Johan de Rouw en Dirk van Dijk.
Daniel Overduin die de eerste race er goed bij zat moest deze keer verstek laten gaan en eindigde op een 13e  plaats. Karel Prins die deze keer weer aan de start kwam deelde zijn wagen met Leo Vollebregt moest duidelijk weer wennen aan de auto. Uit eindelijk was het wederom Jaap van lagen die aan het langste einde trok Het was nog niet voorgekomen dat een rijder alle drie de race in de SLK Cup naar zijn hand wist te zetten.
Volgende SLK race 24 september Zandvoort

Totaal uitslag uitslag SLK Cup race
1e Jaap van Lagen                                                                      12e Menno v Lune
2e Niels Nipperus                                                                      13e Robin Trumpi
3e Theo van de Berg                                                                 14e Wybe Veenstra
4e Dirk van Dijk                                                                          15e Eelco Sirag
5e Robin Vogel                                                                           16e Henk Maassen vd Brink
6e Johan de Rouw                                                                     17e Karel Prins
7e Joey van Beek                                                                       18e Lars Poel
8e Wout de Graaff
9e Gertjan Konijnendijk
10e Ad Bouman