Kwalificatie EMX voor Husqvarna MX Rookie Boyd van der Voorn

9 augustus 2017  

Boyd van der Voorn nam dit weekend voor de eerste keer in zijn carrière deel aan een wedstrijd voor het Europees Kampioenschap van de FIM. Na aankomst op vrijdag in Lommel werd de baan direct verkend. De baan had een metamorfose ondergaan en lag er schitterend bij. Het was een zware zandbak met veel sprongen en veel technische gedeelten. Gedurende de nacht begon het behoorlijk te regenen. Om 08.45 uur moest Boyd trainen, alwaar de baan was veranderd in een heus waterbad. Gelukkig stopte het met regenen toen de tijdtraining begon. Boyd maakte echter een schuivertje in zijn eerste ronde. De tweede ronde reed hij rustig, maar in de derde ronde ging hij wederom onderuit. In zijn vierde ronde zette hij de zeventiende tijd op de klokken. Dit was niet genoeg, want de snelste vijftien kwalificeerden zich rechtstreeks voor de wedstrijd. Boyd had het begrepen en in de volgende ronde perste hij er alles uit en klokte daarbij de veertiende tijd. Zijn kwalificatie was een feit. Tevreden zocht Boyd het rennerskwartier op, zijn doelstelling was immers bereikt.

Zaterdag 17.45 uur stond de eerste manche op de agenda. Boyd had zich gedurende deze lange dag goed voorbereid en ging vol vertrouwen de manche tegemoet. De baan was niet alleen nog behoorlijk nat, maar lag vol met diepe sporen en knippen. Echt op zijn Lommels dus. Boyd benutte bij de start zijn Husqvarna TC 125 flink en kwam in de middenmoot uit de eerste bocht. Helaas ging het daarna snel mis. Een tweetal rijders vielen achter een schans en Boyd kon hen niet meer ontwijken en kwam ook ten val. Snel pakte hij zijn motor op en zette de achtervolging in. Na een knap gereden wedstrijd finishte Boyd op P32.

Op zondagochtend werd de tweede manche verreden. De baan was wat opgedroogd, maar nog zwaarder dan de dag ervoor. Boyd zocht een plaatsje achter het starthek en was er klaar voor. Zijn start was goed en ook nu weer kwam hij rond de 25e plaats uit de eerste bocht. Helaas sloeg het noodlot wederom toe. Boyd kwam in aanraking met een collega en kwam ten val. Hij ging niet bij de pakken neer zitten, maar ging vol vertrouwen achter de menigte aan. Ook nu weer reed hij netjes de manche uit, passeerde een aantal rijders en finishte als 33e.

Boyd was al met al tevreden over zijn rijden en gaat deze week vol vertrouwen naar de volgende GP in Frauenfeld, Zwitserland