Gamma racing day Assen 2017

8 augustus 2017  

Afgelopen weekend stond Drente weer op zijn kop. Het was weer het jaarlijks terug kerend evenement de Gamma racing day. Dit grote gratis race weekend wat bestaat uit motor en auto race. De tweewielers bestond uit Yamaha R3 Cup , Yamaha R6-Dunlop-Cup en de FIM Sidecar World Championship . De vierwielers waren onder andere de oude F1 wagens in de  BOSS GP , de andere formule wagens waren de NEC Formula Renault 2.0 , en natuurlijk de Supercar GT & Prototype Challenge met de Supercar Challenge Powered by Hankook en de oudjes in het NK Historische Toerwagens & GT’s . Natuurlijk nie te vergeten de CIK-FIA European Superkart Championship. Al met al weer een mooi programma waar je de hele dag  plezier aan hebt vanaf 8:00 tot 18:00 uur heb je genoeg te zien. de toegang was gratis maar wil je de rijders en de wagens van dicht bij zien dan moet je een kaartje kopen voor een € 10. Dit is het meer dan waard. Zaterdag was het behoorlijk schrikken veel klappers gezien maar deze was wel heel hard. Het was Klaas Zwart in de BOSS GP serie die net voor de GT bocht in het gras kwam en hierdoor achterwaarts de GT bocht in vloog en onder de tribune tegen de banden stapel belande. En hier nog een keer rond tolde om vervolgens op zijn kant tot stilstand te komen. Wonder boven wonder stapte Klaas uit zonder kleerscheuren. De Jaguar was behoorlijk in de kreukels. voor de rest mooie race`s geien bij zowel de motoren als de auto`s. na een lange dag maar mij B&B op gezocht om daar de foto`s uit te zoeken en te genieten van een verdiende nacht rust. De volgende dag bij het ontbijt gezellig zitten praten met een paar Duitsers die bevriend waren met een man die ook in de BOSS GP reed. ze stonde in pit box no 7 waar ik ze kon op zoeken. Helaas ben ik er twee keer geweest en de Duitsers niet gezien anders hadden we denk ik mooi plaatjes vanuit de pit box kunnen maken. Maar de dag was goed dit jaar was ik welkom in de VIP Box van Prima personeel deze bevond zich in de GT bocht en recht voor het bordje met de Pit limiet van 60. Na de ontvangst met koffie en een welkoms woord door Kees Endeveld en Ramona Ruijter konden wij genieten van de eerste race. Tegen twaalf uur moest Kees Endeveld weg naar de toren om als speaker het publiek te informeren over het FIM Sidecar World Championship. Zoals later bleek hij zelf ook te rijden in een sidecar met Jeroen Remè . Natuurlijk stond de naam van zijn werkgever Prima personeel er ook op. Hij mocht hier niet aan deelnemen het was een 1000 cc en hier waren de 600 cc die mee deden an het kampioenschap. Later op de dag ook nog even een rondje over de paddock gedaan. Wil je foto`s maken van de auto`s staan er weer van die mooie popje in beeld  wat ook niet erg was, En natuurlijk ook nog wat petjes geschoord van de Gamma racing day. Vanuit de Vip Box mooi plaatjes kunnen schieten van de GT Bocht. Het gevoel dat jij bijna in de bocht zat. De demo van het F1 team van Renault was super zaterdag was het Oliver Rowland die de f1 de sporen gaf over de Drentse hei. Zondag was team genoot Nico Hülkenberg die deze eer had. Verder waren er demo`s van een stunt man op een moto`r en een winkelkar met een straalmotor. Na een mooi en goed verzorgde dag door het goede en prima personeel wat de mensen goed in de watten heeft gelegd ben ik weer met een goed gevoel naar huis gegaan om hier weer na te genieten van de vele foto`s.