Pijnlijk stuitje zet forse streep door EMX125 wedstrijd in Lommel voor Raivo Dankers

6 augustus 2017  

Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team heeft de zesde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in Lommel, Belgie vroegtijdig moeten beëindigen. Dankers bezeerde op zaterdag zijn stuitje en was daarom niet meer in staat om in de tweede manche van start te gaan.

Raivo begon met veel enthousiasme aan het weekend in Lommel. Op het zandcircuit van Lommel streed hij vorig jaar mee voor het podium en was er ook dit jaar opgebrand om een goed resultaat neer te zetten. Echter gelijk in de tijdtraining ging het al mis want hij stootte zijn stuitje en kon daardoor bijna niet meer zitten. Raivo kwalificeerde zich alsnog op een dertiende plaats voor de wedstrijd en wilde graag proberen te rijden in de eerste manche.

Gelijk na het vallen van het starthek merkte Raivo al dat het rijden niet mee viel. Door een valpartij in de eerste ronde raakte hij ver achterop en omdat de pijn in zijn stuitje hem zodanig parten speelde, besloot hij om de wedstrijd te verlaten.

Gertjan Teunissen heeft Raivo op zondagochtend behandeld en zijn onderste twee ruggenwervels recht gezet. Toch was de pijn te hevig om te kunnen rijden waardoor Raivo heeft besloten om niet van start te gaan. Het stuitje heeft rust nodig om te herstellen en daarom is het de vraag of de rijder uit Heesch snel genoeg hersteld zal zijn voor de volgende wedstrijd in het Zwitserse Frauenfeld van volgend weekend.

Tussenstand Europees Kampioenschap 125cc:

1 Brian Moreau 248 Pnt

2 Mikkel Haarup 240 Pnt

3 Gianluca Facchetti 229 Pnt

4 Kevin Horgmo 212 Pnt

5 Sergi Notario 136 Pnt

15 Raivo Dankers 63 Pnt