Pech voor Husqvarna MX Rookie Damien Knuiman

6 augustus 2017  

Damien Knuiman heeft op uitnodiging van de KNMV deelgenomen aan de wedstrijd om het Wereldkampioenschap motorcross 65 cc in Estland. Na het succes tijdens het Europees Kampioenschap de week ervoor in Loket waren de verwachtingen zeer positief. Het was een snelle baan met een wat harde ondergrond en een zachte bovenlaag met veel sprongen en hoge snelheid. Damien had er het volste vertrouwen in voor dit weekend.

Hij pakte in de vrije training op zaterdag direct een goed ritme en zette de zesde tijd op de klokken. Tijdens de aansluitende kwalificatie training kon Damien niet echt een complete ronde vrije baan creëren om een vlekkeloze ronde te rijden. Dit resulteerde toch nog in een mooie zevende trainingstijd. Niet helemaal tevreden, maar toch een goede uitgangspositie voor de manches van zondag.

Tijdens de warming-up op zondagochtend ging het echter mis. De baan was flink gesproeid en daardoor was de bovenlaag vettig. Damien kwam op een bocht aangereden toen zijn voorwiel hapte en daardoor het stuur omsloeg. Damien maakte een highsider en kwam hard neer. In eerste instantie dacht hij dat zijn arm of schouder uit de kom was en ging daarvoor naar de medische dienst op het circuit. Daar werd na het maken van een scan geconstateerd dat er twee ribben onder zijn schouderblad gebroken waren. Toch gaf de arts groen licht om te rijden. Damien nam een pijnstiller en de ribben werden ingetaped, omdat hij het toch wilde gaan proberen. Tijdens de opwarmronde bleek dat Damien toch te weinig kracht in zijn arm had om goed te kunnen rijden. Daarop werd besloten om niet meer van start te gaan. Op dat moment een grote teleurstelling voor de jongste Husqvarna MX Rookie, maar de enige juiste beslissing om grotere blessure te voorkomen.

Team Nederland onder leiding van de KNMV bereikte met de afvaardiging van elf jonge motorcoureurs een schitterende tweede plaats in het landenklassement.

Het Husqvarna MX Rookie Team wil graag de familie Dankers van het HSF Logistics motorcrossteam bedanken voor de gastvrijheid en hulp om de motoren en onderdelen mee te nemen naar Estland.

Damien is op dit moment onder behandeling bij Fractury waar hij een laserbehandeling ondergaat en zal aansluitend de komende weken rust moeten houden. Hij hoopt op de eerste ONK in Halle op 26 augustus dan weer 100% fit aan de start te verschijnen. Hij is immers leider in de tussenstand en zal er alles aan doen om dit zo te houden.

Jeremy Knuiman zijn revalidatie loopt op dit moment lekker. Hij is in Spanje aan het revalideren en loopt, fietst en zwemt dagelijks volgens een strak schema om zijn herstel te bespoedigen.

Boyd van der Voorn heeft afgelopen weekend niet in wedstrijdverband gereden, maar zich door middel van diverse trainingen voorbereid op het EK motorcross in Lommel dit weekend. Het doel is zich te proberen te kwalificeren en om zondag aan het hoofdprogramma mee te kunnen doen en Internationale EK ervaring op te doen. De weekenden aansluitend zal hij dit ook in Zwitserland en Zweden proberen.

De rijders van het Husqvarna MX Rookie Team bedanken alle sponsoren en ondersteuners die dit mede mogelijk maken.