Bogers en Vlaanderen in de top tien in Grand Prix MX2 in Lommel

6 augustus 2017  

Brian Bogers en Calvin Vlaanderen van het HSF Logistics Motorsport team zijn in de Grand Prix MX2 in het Belgische Lommel in de top tien geeindigd. Bogers kampte met een pijnlijke nek en rug maar wist de schade met een 12-8 in de manches goed te beperken. Calvin wist het beste te maken van een slechte startplaats en kwam als veertiende en zesde over de finish.

Brian kwam verre van fit aan de start in Lommel. Afgelopen woensdag was hij tijdens een training hard ten val gekomen en blesseerde hierbij zijn nek. ‘’Ik heb me in de aanloop op de wedstrijd twee dagen laten behandelen maar gelijk in de vrije training op zaterdag merkte ik dat ik er ook iets in mijn rug niet goed zit. Ik heb in beide manches gedaan wat ik kon maar het lukte me niet om er meer dan een twaalfde en achtste plaats uit te halen,’’ vertelt een teleurgestelde Brian Bogers.

Calvin maakte het beste van het weekend nadat hij in de kwalificatieheat tegen een tegenslag aanliep. In de slotfase kreeg hij af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij de finish niet haalde en wat betekende dat hij in beide manches op zondag een slechte startplaats had.

‘’In de eerste manche kwam ik van buiten de top twintig terug naar een vijftiende plaats maar kwam toen door een andere rijder ten val waardoor ik de plaatsen die ik gewonnen had weer verloor. Ik heb vervolgens alles gegeven en ondanks dat dit veel energie kostte ben ik toch nog teruggekomen naar een veertiende plaats, waar ik verre van tevreden over was,’’ vertelt Calvin Vlaanderen.

Zijn start in de tweede manche was vele malen beter en na een aantal goede inhaalmanoeuvres kwam hij hard terug naar voren. ‘’Ik heb lang op een zevende plaats gereden. Toen Covington ten val kwam en ik Mewse wist te passeren, stootte ik door naar een vijfde plaats. Omdat Jonass mij nog wist te passeren, kwam ik op een zesde plaats over de finish. Ik ben hier tevreden mee aangezien ik na mijn blessure nog niet 100 procent fit ben.’’

In het dagklassement eindigden Calvin en Brian op een negende en tiende plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet Brian nu de achtste plaats en Calvin heeft de dertiende plaats in handen. Het team heeft geen rust want volgend weekend staat al de volgende Grand Prix op het programma in het Zwitserse Frauenfeld.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Lommel:

1 Jorge Prado 47 Pnt

2 Pauls Jonass 41 Pnt

3 Julien Lieber 38 Pnt

4 Jeremy Seewer 38 Pnt

5 Thomas Kjer Olsen 34 Pnt

9 Calvin Vlaanderen 22 Pnt

10 Brian Bogers 21 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Pauls Jonass 589 Pnt

2 Jeremy Seewer 539 Pnt

3 Thomas Kjer Olsen 437 Pnt

4 Benoit Paturel 429 Pnt

5 Julien Lieber 412 Pnt

8 Brian Bogers 294 Pnt

13 Calvin Vlaanderen 163 Pnt